Begeleide cruisetour naar China en Japan met vertrek in oktober 2018

19-Daagse cruise van Yokohama naar Shanghai

Holland America Line: ms Westerdam

Reisperiode: 12 t/m 30 oktober 2018

 Nieuw vaarschemakaartje

Neem voor reserveringen telefonisch contact met ons op. Tel: 033-4621200

Lees hier de weblog met reisverhalen van voorgaande cruisetours naar China en Japan!

Tijdens deze cruisetour naar het onbekende Azië komt u op verschillende bestemmingen waaronder Osaka, Incheon en Bejing. Maak kennis met het verre Oosten. Een prachtige mix van cultuur, natuur en bezienswaardigheden!

Wilt u meer weten over deze cruisetour? Kom dan naar onze informatie-bijeenkomst en laat u informeren over deze begeleide cruisetour!

Reisschema

12 oktober

Vliegreis van Amsterdam naar Tokyo met KLM Economyclass.

13 oktober 

Na aankomst in Tokyo wordt u naar het hotel gebracht waar u 2 nachten zult verblijven. De dag heeft u ter vrije besteding.

14 oktober

Vandaag maakt u een stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Tokyo. Als eerste bezoekt u de beroemde Sensoji Tempel. Na de lunch (inbegrepen) rijdt u naar de Tokyo Tower. Vanaf hier heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over de skyline van Tokyo. Vervolgens wordt u naar het hotel gebracht. De avond heeft u ter vrije besteding.

Tokyo

15 oktober

Yokohoma, Japan

Na het ontbijt vertrekt u richting Mount Fuji. Hier bezoekt u eerst het informatiecentrum over deze nog actieve vulkaan. Na de lunch (op eigen gelegenheid) gaat u bij Hakone per gondel naar boven voor een uitzicht op deze vulkaan. Aansluitend is de transfer naar de cruiseterminal in Yokohama en de inscheping aan boord van het ms Westerdam.

mountfujklein

16 oktober

Shimizu, Japan   08:00-14:00 uur

Vandaag maakt u een halve dag excursie naar Shizuoka. In vervlogen tijden lag Shizuoka ongeveer halverwege tussen Tokyo en Kyoto. Door deze ligging is Shizuoka eeuwenlang van grote strategische waarde geweest. Het toenmalige kasteel van de stad waakte over de Tokaidoweg. Iets buiten de stad staat op de heuvel Kunozan het fraaie heiligdom Kunozan Toshogu, dat in 1617 werd gebouwd door de tweede shogun van Edo. U kunt dit heiligdom bereiken via een trap met 1.100 stenen. Uw moeite wordt beloond met een weids zicht op de Surugabaai.Na de excursie wordt u naar het schip terug gebracht.

shrine 801609

17 oktober

Osaka, Japan 08:00-18:00 uur

Vandaag maakt u een dagexcursie naar Kyoto, de vroegere hoofdstad van het keizerrijk en bakermat van de Japanse cultuur. Kyoto is een stad die tijdens uw reis naar Japan absoluut niet mag ontbreken. U bezoekt vandaag o.a. de Kiyomizu-dera tempel en de Gouden Tempel: Kinkakuji. Na de lunch (inbegrepen) bezoekt u de Fushimi Inari Shrine. Deze tempel is compleet anders dan alle andere tempels in Japan en is absoluut de moeite waard. De rode torii van Fushimi Inari slingeren over een vier kilometer lang pad de berg Inari op. Hierna rijdt u terug naar Osaka.

osaka castle 190516

18 oktober

Beppu, Japan 12:00-22:00 uur

Beppu Port is gelegen aan de oostkust van Kyushu, het meest zuidelijke eiland van Japan. De haven werd in 1870 gebouwd en is sinds de jaren '50 een belangrijk knooppunt voor transport voor de Seto Binnenzee. Naast de aantrekkelijke façade van de haven, biedt de stad Beppu diverse bezienswaardigheden.Eén van de bekendste bezienswaardigheden is de verzameling van 2500 Onsen, de grootste collectie heetwaterbronnen in Japan. Ook de unieke Eight Hells (vulkanische putten met kokend water, modder en een spuitende heetwaterbron) is een bezoek waard. Iedereen die interesse heeft in ambachtelijk handwerk zou het Beppu City Traditional Bamboo Crafts Center moeten bezoeken. Hier wordt lokaal vakwerk getoond en worden workshops gegeven waarbij u uw eigen bamboewerkje kunt maken.

Beppu

19 oktober

Fukuoka (Hakata), Japan 09:00-22:00 uur

Fukuoka is de grootste stad in Kyushu met 1,5 miljoen inwoners en heeft een levendige en moderne sfeer. Opvallend is de verscheidenheid aan indrukwekkende architectuur van internationale architecten. Een voorbeeld is de opvallende Fukuoka-toren van 234 meter, welke bedekt is met gespiegeld glas en een observatiedek heeft. Als u historische gebieden wilt bekijken bieden locaties als het Kushida-altaar en de ruïnes van kasteel Fukuoka traditionele en culturele inzichten. De vijver in het midden van Ōhori (het grootste park van Fukuoka) maakte ooit deel uit van de gracht van kasteel Fukuoka. U kunt een dierentuin, pretpark en een automobielmuseum vinden in het Uminonakamichi kustpark.

bridge 547284 640

20 oktober

Busan (Pusan) - Zuid-Korea 08:00 - 17:00 uur

De op een na grootste stad van Zuid-Korea is Busan. Busan is gelegen in het zuidoosten van het land aan de Japanse Zee. Het combineert de sfeer van een grote stad met een befaamde ontspannen houding en subtropische landschappen. Het biedt bezoekers van alles iets: trendy boetieks, een dynamische cultuur en een bruisend nachtleven. Zo vindt u er ook witte zandstranden, warme waterbronnen en nabijgelegen bergen vol met wandelpaden die bezaaid zijn met tempels. Culturele hoogtepunten zijn het Gamcheon Cultural Village, de spectaculaire Haedong Yonggungsa Temple (gebouwd in een klif) en Art Street in Sinchang-dong, waar kunstcompetities, tentoonstellingen en culturele evenementen worden gehouden. Degenen die van wandelen houden, kunnen de befaamde kliffen van Taejongdae Park verkennen.

south korea 1772795 1280

21 oktober

Dag op zee

22 oktober

Dag op zee

23 oktober

Dalian, China 08:00-17:00 uur

Dalian is een stad in het noordoosten van China op het schiereiland Liadong aan de Gele Zee.  Het is de belangrijkste handelshaven van het Noord-Oosten. Dalian staat ook bekend op haar liging met aan drie kanten groene heuvels en aan de andere kant een mooie baai met zandstranden. De stad heeft circa 1,3 miljoen inwoners en het hele statdsdistrict 6,2 miljoen inwoners! Enkele bezienswaardigheden zijn:
Het grote Arbeiderspark (Laodong Gongyuan) in het centrum van de stad. Ook wel bekend om de kersenbloesem in mei, maar nog meer vanwege de grote sportstadions. Het Zhongshan Plein dat in de Russische tijd het Nicolaas Plein heette. Op dit plein komt u vele gebouwen tegen met een Europese bouwstijl. Aan de andere kant over de Shengli brug is de Russische straat te vinden wat ook een leuke straat is om door heen te wandelen. In het westen van Dalian is het grootste plein van Azië te vinden, het Xinghai (Sterrenzee) Plein.

Dalian russianstreet dalian

24 oktober

Beijing, China aankomst 08:00 uur

Na het ontbijt wordt u per transfer naar de Chinese muur gebracht. U zult onder de indruk zijn van deze geweldige grote muur, eigenlijk een serie van muren, welke meer dan 2000 jaar geleden zijn gebouwd in een poging om de Noordelijke nomaden af te weren. Na de excursie wordt u naar het hotel gebracht voor 1 overnachting. De avond heeft u ter vrije besteding.

china wall

25 oktober

Beijing, China vertrek: 18:00 uur

Vandaag brengt u eerst een bezoek aan het indrukwekkende Tian'anmen Plein. Beter bekend als het Plein van de Hemelse Vrede. Dit is het grootste plein in de wereld en is vaak het decor geweest van vele belangrijke gebeurtenissen in de roerige geschiedenis van China.
Hierna brengt u een bezoek aan de verboden stad, de thuisbasis van de keizers uit de Ming en Qing-dynastieën. Een groot complex van paviljoens, hallen, binnenplaatsen en poorten, die een aantal van de meest belangrijke kunstschatten van China's keizerlijke verleden herbergen.

verbodenstad

Na het bezoek aan de Verboden stad gaat u een hutong bezoeken. Een hutong is een authentieke wijk. De lokale bevolking leeft hier in hechte communities.  De hoofdstad Beijing is vooral bekend om de prachtige en authentieke hutongs, die een cultureel hoogtepunt van de stad vormen. Tegen het einde van de middag wordt u terug gebracht naar het schip.

huttong

26 oktober

Dag op zee

27 oktober

Qindao, China 08:00-17:00

De stad Qingdao (groen eiland) is beroemd om het geweldige gematigde klimaat, een hoeveelheid aan populaire stranden en prachtige nabijgelegen bergketens. Door een mix van moderne en traditionele architectuur en kunstwerken, zoals het grote rode May Wind-beeldhouwwerk. Er is ook voldoende cultuur, van het Museum of een aquarium met honderden fascinerende diersoorten en levende zeewezens in een tentoonstellingshal, en het Naval Museum, waar de ontwikkeling van de Chinese marine wordt getoond. In de winkels wordt alles verkocht, van snijwerk van schelpen en parelkettingen tot antiek en elektronica, terwijl de restaurantscene indrukwekkend internationaal is maar vooral uitmunt in zeevruchten. En voor ontspanning hoeft u niet verder dan de nabijgelegen brede stranden, beroemd om hun zachte zand en sprankelende water.

28 oktober

Dag op zee

29 oktober

Shanghai, China aankomst 08:00

De ochtend heeft u ter vrije besteding. Rond 14:00 uur vertrekt u naar het waterstadje Zhujiajiao, gelegen in de buitenwijken van Shanghai. Aan de oevers van de rivier staan eeuwenoude gebouwen. Dit stadje werd bijna 1700 jaar geleden opgericht, en kende een welvarende economische periode als gevolg van de handel in kleding en rijst. Suzhou wordt wel het Venetië van China genoemd. Per bootje vaart u door de oude binnenstad waardoor u een geweldig uitzicht heeft op de kleine straatjes langs het kanaal met de vele kleine winkels en cafés.

shanghai

Een spectaculair gezicht zijn de Oriental Pearl TV toren, De Jin Mao toren en de kantoren van het financiële district. Constructies van staal en glas zijn dominerend in het panorama van deze stad. U kunt deze stad echter niet verlaten zonder ‘s avonds het lichtspektakel te hebben aanschouwd. Daarom dineert u vandaag in een restaurant met één van de beste uitzichten over de beroemde Bund. Na het diner wordt u naar het hotel terug gebracht voor één overnachting.

30 oktober

U wordt naar het vliegveld gebracht voor de terugreis naar Amsterdam. Aankomst in Amsterdam om ca. 17.45 uur.

Landarrangement verlenging Xi'An

Landarrangement Terracotta leger

30 oktober

Shanghai - Xi'An

Na het ontbijt wordt u per transfer naar de luchthaven gebracht voor de vliegreis naar Xi'An.

Na aankomst in Xi'An gaat u als eerst de stadsmuur bezoeken.Dit is één van de bekendste bezienswaardigheden in dit deel van China. Deze muur is in de 14e eeuw gebouwd door Zhu Yuanzhang. Hij was de eerste keizer van de Ming-Dynastie. De stadsmuren die er al stonden heeft hij nog verder uitgebreid. Vandaag de dag zijn dit één van de meest complete stadsmuren van China. Deze muur werd in slechts 4 jaar tijd gebouwd en is ongeveer 26 km lang. Naar afloop van deze excursie wordt u naar het hotel gebracht.

xian

’s Avonds bezoekt u een Tang Dynastie muziek- en dansvoorstelling. De Tang Dynastie (618 - 907) was een van de meest welvarende dynastieën van China ooit. De Tang Dynastie muziek- en dansvoorspelling geeft een goede indruk van die periode. Een bezoek aan Xi'an is niet compleet zonder een bezoek aan deze voorstelling (dat tevens een dinnershow is). Na de show wordt u naar het hotel gebracht waar u één nacht zult verblijven.

tangdynastieshow

31 oktober

Terracotta leger

Na het ontbijt gaat u per bus naar het opgravinggebied van één van China’s bekendste bezienswaardigheden: het Terracotta leger. Het Terracottaleger is een archeologische vondst van 9.099 stenen soldaten die diende als ‘gift’ voor het graf van de eerste Chinese Keizer Qin Shi Huangdi. Het Terracottaleger is een bijzonder spektakel, maar het verhaal erachter is minstens zo bizar! Of Qin Shi Huang was doodsbang voor de gedode vijanden die hem in het hiernamaals opwachtte, of zoals de meeste archeologen geloven, verwachtte hij zijn heerschappij voor te zetten na zijn dood.
Hij was degene die grote koninkrijken in de regio verenigde tot één rijk en wordt daarom gezien als de eerste keizer van China. Hij was pas 14 jaar toen hij aan de macht kwam (246 v. Chr.). Vrijwel direct begon hij aan de bouw van het Terracottaleger. Lunch is inbegrepen en u heeft ook de tijd om winkeltjes te bezoeken.

In de middag wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Shanghai. Aangekomen in Shanghai wordt u naar uw hotel gebracht. U heeft de avond ter vrije besteding.

terracotta leger

1 november

Shanghai - Amsterdam

Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht voor de terugreis naar Amsterdam met KLM. Aankomst op schiphol om ca. 17.45 uur.

Meld u hier aan voor de informatiemiddag

Reissom landarrangement Terracotta leger

Reissom bij 2-persoonsbezetting: € 995 p.p.

Reissom bij 1-persoonsbezetting: € 1.175 p.p.

Inbegrepen in 3-daags velengingsarrangement:

 • 1 Hotelovernachting in Xi'an op basis van logies/ontbijt
 • 1 Hotelovernachting in Shanghai op basis van logies/ontbijt
 • Binnenlandse vluchten van Shanghai naar Xi'An v.v.
 • Excursie stadsmuur van Xi'An
 • Tang Dynastie dansvoorstelling
 • Bezoek aan Terracotta leger

Reissom

Reissom

Categoriehut       2-pers. bezetting    Beschikbaarheid
Binnenhutten                                                       
L € 4.595 p.p. Beschikbaar
K € 4.650 p.p. Beschikbaar
J € 4.725 p.p. Beschikbaar
I € 4.795 p.p. Volgeboekt
Buitenhutten    
HH € 4.895 p.p. Hut met belemmerd uitzicht
F € 4.995 p.p. Volgeboekt
E € 5.050 p.p. Volgeboekt
DD € 5.085 p.p. Volgeboekt
D € 5.125 p.p. Volgeboekt
C € 5.169 p.p. Volgeboekt
Balkonhutten    
VD € 5.475 p.p. Volgeboekt
VC € 5.495 p.p. Volgeboekt
VB € 5.575 p.p. Nog één hut beschikbaar
VA € 5.625 p.p. Nog één hut beschikbaar
Suites    
SY € 6.295 p.p. Volgeboekt
SS € 6.419 p.p. Volgeboekt
SC € 8.079 p.p. Volgeboekt
SB € 8.479 p.p. Beschikbaar
SA € 8.879 p.p. Beschikbaar

1-persoonsbezetting op aanvraag.

Inbegrepen

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam - Tokyo en Shanghai - Amsterdam met KLM in de Economy Class (incl. 23 kilo ruimbagage p.p.)
 • 2 Hotelovernachtingen voorafgaand aan de cruise in Tokyo op basis van logies/ontbijt
 • 15-Daagse cruise inclusief alle maaltijden
 • Excursies in Tokyo, Yokohama, Shimizu, Osaka en Beijing
 • Transfers
 • Nederlandse reisbegeleiding

Niet inbegrepen

 • Fooien (US$ 13,50 / US$ 15,00 p.p.p.d. aan boord te voldoen)
 • Facultatieve excursies in overige aanleghavens
 • Visum voor China (dubbel inreisvisum ca. € 119,--)
 • Reis- en annuleringsverzekering

ms Westerdam

Het ms Westerdam is een onlangs gerenoveerd schip waarvan zelfs de suites in 2017 tot in de puntjes zijn vernieuwd. Net als op de andere schepen van Holland America Line zijn er ook op het ms Westerdam nieuwe bars zoals het Billboard Onboard en het Lincoln Center Stage waar u kunt genieten van goede muziek onder het genot van een drankje. Aan boord zijn er vele eetgelegenheden waar u terecht kunt. Kies voor een buffet, a la carte of geniet van de culinaire hoogstandjes bereid door de beste koks in de specialiteitenrestaurants.

kleinwesterdam

Klimaat Japan en China

Klimaattabel Japan

De roze lijn = max-temperatuur

De blauwe lijn = min-temperatuur

Klimaattabel Japan

klimaattabelshanghaiklimaattabelxianchina

Aanvraag reiswensen

Blijf op de hoogte

Ontvang als eerste onze cruise-aanbiedingen

Wekelijkse cruise-deals

Blijf op de hoogte van alle cruise deals. Ontvang € 25 korting bij uw eerstvolgende boeking! (Geldt op nieuwe boekingen)

Joomla Extensions powered by Joobi