17-Daagse cruise van Tokyo naar Shanghai

Holland America Line - ms Volendam

Vertrek: 11 t/m 27 oktober 2017

Lees hier de ervaringen van de vorige cruisetour naar China en Japan!

Een cruise naar het Verre Oosten zal u verrassen. U maakt een rondreis langs de verschillende landen met een bijzondere mix van bezienswaardigheden, geluiden en smaken.

chinese muur kopfoto

Reisschema

nieuweroutechinajapanokt

 

11 okt.
Vliegreis met KLM van Amsterdam naar Tokyo.

12 okt.
Na aankomst in Tokyo maakt u een excursie langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Tokyo. Als eerste bezoekt u de beroemde Sensoji Tempel. Na de lunch (inbegrepen) rijdt u naar de Tokyo Tower. Vanaf hier heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over de skyline van Tokyo. Vervolgens wordt u naar het hotel gebracht voor één overnachting. De avond heeft u ter vrije besteding.

13 okt. 
Na het ontbijt vertrekt u richting Mount Fuji. Hier bezoekt u eerst het informatiecentrum over deze nog actieve vulkaan. Na de lunch (op eigen gelegenheid) gaat u bij Hakone per gondel naar boven voor een uitzicht op deze vulkaan. Aansluitend is de transfer naar de cruiseterminal in Yokohama en de inscheping aan boord van het ms Volendam. Het schip vertrekt om 20:00 uur.mountfuji

14 okt. 
Shimizu, Japan (08:00-14:00)
Vandaag maakt u een halve dag excursie naar Shizuoka. In vervlogen tijden lag Shizuoka ongeveer halverwege tussen Tokyo en Kyoto. Door deze ligging is Shizuoka eeuwenlang van grote strategische waarde geweest. Het toenmalige kasteel van de stad waakte over de Tokaidoweg. Iets buiten de stad staat op de heuvel Kunozan het fraaie heiligdom Kunozan Toshogu, dat in 1617 werd gebouwd door de tweede shogun van Edo. U kunt dit heiligdom bereiken via een trap met 1.100 stenen treden. Uw moeite wordt beloond met een weids zicht op de Surugabaai.

15 okt.
Osaka, Japan (08:00-23:00)
Vandaag maakt u een dagexcursie naar Kyoto, de vroegere hoofdstad van het keizerrijk en bakermat van de Japanse cultuur. Kyoto is een stad die tijdens uw reis naar Japan absoluut niet mag ontbreken. U bezoekt vandaag o.a. de Kiyomizu-dera tempel en de Gouden Tempel: Kinkakuji.osaka

Na de lunch (inbegrepen) bezoekt u de Fushimi Inari Shrine. Deze tempel is compleet anders dan alle andere tempels in Japan en is absoluut de moeite waard. De rode torii van Fushimi Inari slingeren over een vier kilomter lang pad de berg Inari op. Hierna rijdt u terug naar Osaka en brengt u een bezoek aan het observatieplatform vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over Osaka.

16 okt.
Dag op zee
Relax en geniet van een hele dag cruisen. U heeft vandaag de hele dag de gelegenheid om te ontspannen en te genieten van de vele faciliteiten die het ms Volendam u te bieden heeft.

17 okt.
Hososhima, Japan

18 okt.
Nagasaki, Japan

19 en 20 okt.
Dag op zee
Vandaag kunt u rustig bijkomen van de vele indrukken die u de afgelopen dagen al heeft opgedaan.

21 okt.
Tianjin / Peking
Vandaag verlaten we het ms Volendam voor een 3-daags landarrangement door China. Als eerste bezoekt u vandaag de Chinese Muur. U zult onder de indruk zijn van deze geweldige grote muur, eigenlijk een serie van muren, welke meer dan 2000 jaar geleden zijn gebouwd in een poging om de Noordelijke nomaden af te weren. Na de lunch (inbegrepen) in een voormalig schoolgebouw wordt u naar het Regent hotel gebracht waar u één nacht zult verblijven. De rest van de middag en avond is ter vrije besteding.chinese muur kopfoto

22 okt.
Peking – Xi’an
Na het ontbijt brengt u eerst een bezoek aan het indrukwekkende Tian'anmen Plein. Beter bekend als het Plein van de Hemelse Vrede. Dit is het grootste plein in de wereld en is vaak het decor geweest van vele belangrijke gebeurtenissen in de roerige geschiedenis van China. Hierna brengt u een bezoek aan de verboden stad, de thuisbasis van de keizers uit de Ming en Qing-dynastieën. Een groot complex van paviljoens, hallen, binnenplaatsen en poorten, die een aantal van de meest belangrijke kunstschatten van China's keizerlijke verleden herbergen. Na de lunch in een lokaal restaurant bezoekt u de Tempel van de Hemel of het Altaar des Hemels. Dit tempelcomplex, oorspronkelijk gebouwd in 1420, ligt in een uitgestrekt park in het zuiden van Peking.paleis beijingHier leidden de keizers van de Ming- en Qing dynastie een plechtige, rituele ceremonie, waarbij ze als bemiddelaar tussen hemel en aarde offers brachten om de gunst van de goden voor de volgende oogst. Het tempelcomplex staat sinds 1998 op de UNESCO-werelderfgoedlijst en bestaat uit de grote ronde hal waar voor de goede oogst werd gebeden, de hal van keizerlijke onthouding (de keizer moest drie dagen vasten alvorens aan de ceremonie deel te nemen), het open altaar van de hemel, en enkele bijgebouwen. In het park rondom de tempel is de lokale bevolking vaak actief met vliegeren, kalligraferen of het beoefenen van Tai Chi. U hebt voldoende tijd om in het park rond te wandelen. Tegen het einde van de middag wordt u naar het treinstation gebracht en vertrekt u per hypermoderne CRH 'bullet train' (vergelijkbaar met de TGV/Thalys) richting Xi’an. (17:31-22:53).

Na aankomst in Xi’an wordt u naar het Sofitel Xi’an Renmin Square gebracht voor twee overnachtingen.

23 okt.
Xi’an
Na het ontbijt gaat u per bus naar het opgravinggebied van één van China’s bekendste bezienswaardigheden: het Terracotta leger. Het Terracottaleger is een archeologische vondst van 9.099 stenen soldaten die diende als ‘gift’ voor het graf van de eerste Chinese Keizer Qin Shi Huangdi. Het Terracottaleger is een bijzonder spektakel, maar het verhaal erachter is minstens zo bizar!
Of Qin Shi Huang was doodsbang voor de gedode vijanden die hem in het hiernamaals opwachtte, of zoals de meeste archeologen geloven, verwachtte hij zijn heerschappij voor te zetten na zijn dood.
Hij was degene die grote koninkrijken in de regio verenigde tot één rijk en wordt daarom gezien als de eerste keizer van China. Hij was pas 14 jaar toen hij aan de macht kwam (246 v. Chr.). Vrijwel direct begon hij aan de bouw van het Terracottaleger.terracotta legerNa de lunch in een lokaal restaurant (inbegrepen) bezoekt u de Pagode van de Grote wilde Gans. Deze Pagonde is de op één na oudste van China en is de meest beroemde tempel va Xi’an. Hij werd al in 589 gebouwd onder de naam Wu Lou Si Tempel. In 652 werd deze pas afgerond, tijdens de Tang-dynastie. De tempel werd gebouwd om de soetra’s van de monnik Xuan Zang te bewaren die onder meer naar India was gereisd. Soetra’s zijn ooggetuigenverslag van een specifieke gebeurtenis in het leven van Boeddha. 

’s Avonds bezoekt u een Tang Dynastie muziek- en dansvoorstelling. De Tang Dynastie (618 - 907) was een van de meest welvarende dynastieën van China ooit. De Tang Dynastie muziek- en dansvoorspelling geeft een goede indruk van die periode. Een bezoek aan Xi'an is niet compleet zonder een bezoek aan deze voorstelling (dat tevens een dinnershow is).

24 okt.
Na het ontbijt heeft u de transfer naar de luchthaven voor de vliegreis naar Qingdao. Hier zult u weer aan boord gaan van het ms. Volendam.

25 okt.
Dag op zee.Volendam At sea 2

26 okt.
Shanghai
Vandaag bezoekt u het historische waterstadje Zhujiajiao; gelegen in de buitenwijken van Shanghai. Aan de oevers van de rivier staan honderden eeuwenoude gebouwen. Dit stadje werd bijna 1700 jaar geleden opgericht, en kende een welvarende economische periode als gevolg van de handel in kleding en rijst. Vandaag de dag kunt u nog vele historische gebouwen bewonderen uit deze rijke periode zoals rijst- en oliewinkels, die u een glimp uit het leven van de oude historie biedt. Per bootje vaart u door de oude binnenstad waardoor u een geweldig uitzicht heeft door de kleine straatjes langs het kanaal met de vele kleine winkels en cafés.shanghai 423020Na de lunch in een lokaal restaurant (inbegrepen) rijdt u naar het centrum van Shanghai en maakt u een boottocht over de Huangpu rivier.Deze rivier is het symbool van Shanghai dat ontspringt in het Dianshan meer en uitmondt in de Yangtze-rivier. De rivier deelt Shanghai in Oost en west; het is een stille ooggetuige van de geschiedenis van Shanghai en de ontwikkeling ervan. Langs de oevers van deze rivier staan de historische gebouwen tussen de moderne wolkenkrabbers. Een spectaculair gezicht zijn de Oriental Pearl TV toren, De Jin Mao toren en de kantoren van het financiële district. Constructies van staal en glas zijn dominerend in het panorama van deze stad. U kunt deze stad echter niet verlaten zonder ‘s avonds het lichtspektakel te hebben aanschouwd. Daarom dineert u vandaag in een restaurant met één van de beste uitzichten over de beroemde Bund stad. Na het diner wordt u weer terug naar het schip gebracht.

27 Okt.
Na de ontscheping is de transfer naar de luchthaven van Shanghai voor de terugvlucht met KLM naar Nederland.
Reissom

Reissom per persoon

Categorie binnenhutten 2-Pers. bezetting 1-Pers. bezetting
L Vanaf € 5.100 Vanaf € 6.300
K Op aanvraag Op aanvraag
J Op aanvraag Op aanvraag
I Op aanvraag Op aanvraag
Categorie buitenhutten    
FF Op aanvraag
Op aanvraag
F Op aanvraag Op aanvraag
EE Op aanvraag Op aanvraag
E Op aanvraag Op aanvraag
DD Op aanvraag Op aanvraag
DA Op aanvraag Op aanvraag
D Op aanvraag Op aanvraag
C Wachtlijst mogelijk Wachtlijst mogelijk
Categorie Lanai hutten    
CA Wachtlijst mogelijk Wachtlijst mogelijk
Categorie Suites    
BB Wachtlijst mogelijk Wachtlijst mogelijk
B Wachtlijst mogelijk Wachtlijst mogelijk
AA Wachtlijst mogelijk Wachtlijst mogelijk
A Wachtlijst mogelijk Wachtlijst mogelijk
SB Wachtlijst mogelijk Wachtlijst mogelijk
SA Wachtlijst mogelijk Wachtlijst mogelijk

Prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid.

Inbegrepen:

 • Vliegreis Amsterdam - Tokyo / Shanghai - Amsterdam met KLM in de Economy Class (incl. 23 kilo ruimbagage p.p.)
 • 1 Hotelovernachting voorafgaand aan de cruise in Tokyo op basis van logies/ontbijt
 • Citytour Tokyo
 • Excursie naar Mount Fuiji
 • Halve dag excursie Shimizu
 • 15-Daagse cruise op basis van volpension
 • Excursie naar de oude keizerstad Kyoto
 • 3-Daags landarrangement China met bezoek aan o.a. de Chinese Muur, Verboden Stad en Plein van de Hemelse Vrede
 • 1 Hotelovernachting in Beijing
 • Treinrit per hoge snelheidstrein van Peking naar Xi’an
 • 2 Hotelovernachtingen in Xi'an
 • Excursie naar Terracotta leger
 • Tang Dynastie muziek- en dansvoorstelling
 • Binnenlandse vliegreis van Xi'an naar Qingdao
 • Citytour Shanghai

Niet inbegrepen:

 • Fooien (US$ 13,50 / US$ 15,00 p.p.p.d. aan boord te voldoen)
 • Facultatieve excursies in overige aanleghavens
 • Visum voor China (dubbel inreisvisum ca. € 119,--)
 • Reis- en annuleringsverzekering

Klimaat

Klimaattabel Japan

De roze lijn = max-temperatuur

De blauwe lijn = min-temperatuur

Klimaattabel Japan

ms Volendam

Het prachtige tuinenthema van het ms Volendam vindt zijn weerslag in het kunstige bloemenmotief in alle ruime openbare ruimtes van het schip en de elegante hutten. 'Bloemen' zijn er in overvloed in de vorm van gebloemde stoffen en tapijten, en in enorme vazen met tropische bloemstukken en chrysanten.
Naast de verse bloemen die overal op het schip te vinden zijn, heeft Holland America Line uit haar fantastische kunstcollectie geput om de openbare ruimtes van het schip te decoreren. In de galerijen in de hal vindt u precolumbiaanse fetisjbeelden en uit Italië geïmporteerde renaissancefonteinen. In het hart van het schip prijkt in het ruime, drie etages hoge atrium, een elegant beeld van Luciano Vistosi, dat geïnspireerd is op de overvloed aan grillen en kleuren van een caleidoscoop. Klik hier voor meer informatie over uw schip.

Volendam At sea 2

Aanvraag reiswensen

 

 

Nieuwsbrief

Kunnen wij u helpen met het vinden van een cruise?

Meldt u aan en blijf op de hoogte van de nieuwste aanbiedingen. Ontvang € 25 korting bij uw eerstvolgende boeking! (Geldt niet voor reeds gemaakte boekingen.)


catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi