20-Daagse cruisetour Australië, Tasmanië en Nieuw-Zeeland

Reisperiode: 18 november t/m 7 december 2017

Twee echte ‘ver weg’ bestemmingen voor ons Nederlanders zijn Australië en Nieuw Zeeland en staan op menig verlanglijstje van reisliefhebbers.

Downunder wordt Australië ook wel genoemd, verwijzend naar de ligging. Net zo ver als Europa boven de evenaar ligt, ligt Australië eronder. Het ruige Australië is groot, maar een aantal hoogtepunten is een absolute aanrader. Want als we aan Australië denken, dan zijn het Great Barrier Reef, Ayers Rock in het hart van Australië en de stad Sydney absolute ‘musts’. Deze plaatsen zijn onderdeel van de 8-dagen durende rondreis door Australië welke u facultatief kunt boeken, voorafgaand aan deze cruise. 

australia 1281935 1280In Sydney gaan we aan boord om vervolgens Melbourne en Hobart op het veel kleinere Tasmanië (ontdekt door de Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Tasman) aan te doen.
Daarna maken we de oversteek naar Nieuw Zeeland, waar we diverse bestemmingen op het Noorder- en Zuidereiland aandoen. Nieuw-Zeeland is één van de schoonste én mooiste ter wereld.
Al met al is dit een zeer complete 26-daagse cruisetour (cruise met landprogramma) waarin u uitgebreid kennismaakt met een even prachtig als interessant werelddeel.

Australie cruisetour

Reisschema

18 November - Amsterdam 10:25

Vliegreis Amsterdam - Sydney met overstap in Singapore (met Singapore Airlines).

19 November - Sydney

Transfer naar uw hotel voor 2 overnachtingen op basis van logies.

20 November - Sydney

Dag ter vrije besteding.

21 November - Sydney

Transfer naar de cruiseterminal voor inscheping van het ms Noordam

sydney harbor 991981 1280

22 november

Relax en geniet van een hele dag op zee. U heeft alle gelegenheid om de vele faciliteiten van het ms Noordam te ontdekken.

23 november - Melbourne 08.00-18.00 uur

Vandaag bezoeken we Melbourne. In Melbourne, de Europees aandoende hoofdstad van Victoria, wonen ruim 3,5 miljoen mensen, maar is het zo relaxed dat je nauwelijks het idee hebt in een wereldstad te zijn. Dankzij het drukke culturele leven, de bruisende rooftopbars, de heerlijke koffie, de groene parken en de ontspannen Australische sfeer heeft Melbourne zich al meerdere keren de meeste leefbare stad ter wereld mogen noemen! Melbourne wordt ook vaak de kunst- en cultuurhoofdstad van Australië genoemd. De stad dankt die titel onder meer aan de beroemde straatkunst. melbourne 1603332 1280
Optionele excursie: 4 uur durende stadstour Melbourne. Deze tour is voornamelijk panoramisch. We rijden langs de hoogtepunten van Melbourse, het Princess Theater, de Arts & Culture Center en er zijn korte fotostops bij de Koninklijke Botanische tuinen en de Shrine of Rememberance, een oorlogsmonument en belangrijk monument in Melbourne. Verder brengen we een bezoek aan het Eureka Skydeck, een fantastisch uitkijkpunt en hoogst gelegen platform van het zuidelijk halfrond, waar we een fantastisch panoramisch uitzicht over de stad en de kust hebben.

24 november

Vandaag kunt u rustig bijkomen van de vele indrukken die u de afgelopen dagen al heeft opgedaan.

25 november - Hobart, Tasmanië, 08.00-23.00 uur

Het kleine Australische eiland bezit fantastische landschappen, oerbossen en bijzondere lokale producten. Hobart, de leuke hoofdstad van het eiland, heerst over al deze goedheid. Hoewel het door de afgelegen locatie eens een provinciale uitstraling had, is het in de afgelopen jaren volledig tot ontplooiing gekomen. Het heeft één van 's werelds beste musea op het gebied van hedendaagse kunst, bruisende markten en een kosmopolitische eetcultuur. Het is een mooie plaats, met een natuurlijk havendecor en de ruige Mount Wellington op de achtergrond.

Optionele excursie: Hoogtepunten van Hobart en wijnproeverij
Deze excursie begint met Battery Point. Dit is de oudste wijk van Hobart, compleet met mooie huizen uit de tijd van King George. U gaat langs de Anglesea-barakken en de historische Cascade-brouwerij om de panorama's van de stad te bekijken vanaf de top van Mt Wellington (of Mt Nelson, afhankelijk van de weersomstandigheden). Op een heldere dag is het mogelijk over een afstand van meer dan 100 km te kijken. U bezoekt daarna Sandy Bay en de Royal Yacht Club van Tasmanië. Vervolgens rijden we naar Moorilla, de pioniersstad van de moderne Tasmaanse wijnindustrie, op de oevers van de rivier Derwent. Moorilla produceert een reeks bekroonde koud-klimaatwijnen met variëteiten zoals Pinot Noir, Riesling en Gewurztraminer. Chardonnay, Cabernet en Sauvignon Blanc worden hier ook geproduceerd op uitzonderlijk kwaliteitsniveau. U bezoekt Moorilla's Wine en Food Centre, dit centrum huisvest ook een permanente tentoonstelling van hedendaagse kunst, met enkele van de beste kunstenaars van Australië. U hebt ook wat tijd om de lokale winkeltjes te bezoeken.

26 en 27 november 

Geniet van het cruisen en ontspan voor de komende dagen.

28 november 

We arriveren in Nieuw Zeeland, een land in het zuidwesten van de Grote Oceaan. Het bestaat uit twee grote eilanden (Noordereiland en Zuidereiland) en een aantal kleinere eilanden. Nieuw-Zeeland is een constitutionele monarchie, lid van het Gemenebest van Naties (het vroegere Britse Gemenebest). Daarmee is Elizabeth II het staatshoofd. Zij wordt vertegenwoordigd door een gouverneur-generaal. Abel Tasman, die als één van de eerste Europeanen Nieuw-Zeeland aanschouwde, noemde het 'Stateland', in de veronderstelling dat het verbonden was met het Stateneiland van Zuid-Amerika. Nadat Hendrik Brouwer in 1643 bewees dat dit niet het geval was, werd de naam door Nederlandse cartografen veranderd in 'Nova Zeelandia', naar de Nederlandse provincie Zeeland. De Britse luitenant James Cook vertaalde dit op zijn beurt naar New Zealand. De belangrijkste landmassa's van Nieuw-Zeeland zijn het Noordereiland en het Zuidereiland, die door de Straat Cook van elkaar gescheiden worden. De kortste afstand tussen de twee eilanden bedraagt 24 kilometer. Het Zuidereiland is daarvan het grootst en wordt van noord naar zuid gescheiden door de Nieuw-Zeelandse Alpen. De hoogste top in deze bergketen is Aoraki/ Mount Cook (3724 m). In dit gebergte bevinden zich 17 pieken die boven de 3000 m uitsteken. Het minder bergachtige Noordereiland kent vulkanisme. Vanaf ongeveer het midden van het eiland loopt een vulkanisch actieve zone naar het noordoosten. De hoogste top op het Noordereiland is Mount Ruapehu; een actieve vulkaan met een hoogte van 2797 m.

milford sound 109918 1280

Vandaag beginnen we bij Milford Sound. Milford Sound, of Piopiotahi (zoals het in de Maori-taal heet), ligt aan de westkust van Nieuw-Zeelands Zuidereiland en werd het achtste wereldwonder genoemd door niemand minder dan Rudyard Kipling, die in zijn leven toch bijzonder mooie plekken had gezien. Wanneer u door de 15 kilometer lange zeestraat vaart, met steile besneeuwde bergtoppen die boven u uit torenen, waarvan de hoogste 1.517 meter (4.977 voet) hoog ligt, zult u het enthousiasme van Kipling wel begrijpen. Hoewel het hier een zeestraat wordt genoemd, is het in feite een fjord - een smalle inham die in de loop van duizenden jaren door glaciale erosie werd gecreëerd. U kunt tussen 08.00 en 09.00 uur van boord, indien u een excursie boekt. Anders bestaat de dag uit ‘scenic crusing’ in dit adembenemend mooie fjord. Verder cruisen we vandaag langs het Fjordland National Park, eveneens een reden om met uw camera aan dek te gaan om de panorama’s vast te leggen.

29 november - Port Chalmers (Dunedin), Nieuw-Zeeland, 09.00-18.00 uur

Veel van Nieuw Zeeland voelt als Engeland. Maar er zijn een aantal uitzonderingen zoals de stad Akaroa, een voormalige Franse nederzetting, en de opvallend Schotse stad Dunedin, vernoemd naar de Schots-Keltische naam voor Edinburgh. Nadat Dunedin was gesticht in 1848, probeerde de stadhouder Charles Kettle het nieuwe stadspatroon van Edinburgh op te leggen aan de groeiende stad. Maar het heuvelachtige landschap van het schiereiland Otago bleek een uitdaging, met als bewijs dat Dunedin één van de steilste straten ter wereld heeft (Baldwin Street). De vulkanische resten rond de haven zorgen voor een indrukwekkende achtergrond. Dunedin's belang tijdens de goudkoorts in de late 19 eeuw heeft geresulteerd in vele grote Victoriaanse en Edwardiaanse gebouwen. Dankzij de prachtige universiteit van Otago (de oudste van het land), is er een grote studentenpopulatie die de stad levendig en modern houdt. Maar Dunedin's erfgoed wordt altijd trots getoond: Het prachtige Dunedin Railway Station en Larnach Castle zijn hersteld in hun volle glorie en het fascinerende Toitu Otago Settlers Museum biedt een kijkje in het leven van de inwoners van vroeger. Langs het schiereiland Otago buiten de stad liggen mooie stranden waar zeldzame vogels (zoals de koningsalbatros) voorkomen alsmede geeloogpinguïn. U kunt hier één van de optionele excursies boeken.

new zealand 139 1280

30 november - Akaroa (Christchurch), Nieuw-Zeeland, 07.00-18.00 uur

Akaroa heeft een bijzondere Europese flair, die opvallend afsteekt tegen de Maori-voorvaderen en Britse koloniale geschiedenis, en is de enige stad in Nieuw-Zeeland die oorspronkelijk werd gesticht door de Fransen en de oudste Europese nederzetting is op het Zuidereiland. De eerste Franse kolonisten kwamen hier in 1840 aan, maar ontdekten al snel dat de Britten het land overheersten sinds het Verdrag van Waitangi. Toch bleven de Fransen en lieten er hun sporen achter. De uitgestrekte haven van Akaroa ligt aan het schiereiland Banks, circa 80 kilometer ten zuiden van Christchurch, in de schaduw van de krater van een uitgedoofde vulkaan. De baaien die het dorp omringen hebben een bijzondere fauna, waaronder de grootste kolonie pinguïns van Nieuw-Zeelands hoofdeiland. Bovendien is het de enige natuurlijke habitat van de Hector-dolfijn, de kleinste en zeldzaamste van de zoogdieren. De vulkanische geschiedenis van de regio heeft ook gezorgd voor dramatische geologische formaties, boerderijen en oogverblindend blauwe wateren. Wanneer u in het pittoreske stadje blijft, kunt u de koloniale architectuur bewonderen, van de door de Fransen geïnspireerde en door Kiwi's gemaakte kazen en wijnen genieten, en u laten inspireren door het prachtige landschap. U kunt één van de optionele excursies boeken naar Christchurch of in de omgeving van Akaroa.

Optionele excursie: Naar het Midden der Aarde en de Lord of the Rings filmlocatie
Ga mee op reis naar de verafgelegen en mooie Mt Potts High Country Station, een boerderij in het adembenemende zuidelijke gebergte van Nieuw-Zeeland. U bezoekt één van de prachtigste en meest herkenbare Lord of the Rings locaties-Edoras. Uw lokale gids zal u in de loop van de dag voorzien van onderhoudend en informatief commentaar op alle aspecten van Christchurch, Canterbury en de locatie waar opnames zijn gemaakt voor de film Lord of the Rings. Maar u hoeft geen fan van Lord of the Rings te zijn om te genieten van deze mooie excursie. Maak een reis door het schilderachtige boerenland van de Canterbury Plains naar de adembenemende kloof en het landelijke dorp Rakaia. Na een stop voor koffie of thee reist u landinwaarts naar het hart van het zuidelijke gebergte. U stopt bij het meer Clearwater, een spectaculair bergmeer met adembenemend uitzicht over het meer op het zuidelijke gebergte. Daarna gaan we naar Mt Potts Station, het thuis van Edoras, waar u uit eerste hand ervaart waarom deze afgelegen en mooie locatie werd gekozen voor filmopnames van de epische trilogie Lord of the Rings. Deze regio staat symbool voor de natuurlijke, ongerepte schoonheid van het hoge land met zijn sprankelende heldere meren, glinsterende blauwe rivieren, ruige bergketens en frisse zuivere berglucht. Lunch is inbegrepen.

hobbiton 1586979 1280

1 december - Picton, Nieuw Zeeland, 10.00-23.00 uur

De kleine en schilderachtige havenstad Picton bevindt zich op de noordoostelijke punt van het Zuidereiland, slechts 29 kilometers ten noorden van Bleiheim en 109 kilometer ten oosten van Nelson. Het is uw startpunt voor uw verkenning van de Marlborough-regio. De toegangspoort aan de kust (met veerdiensten naar het Noordereiland) verbindt de majestueuze maritieme schoonheid bekend als Queen Charlotte Sound met de weelderige wijnstreek van Marlborough, het paradijs voor liefhebbers van de Sauvignon Blanc. Hier is voldoende te zien en de natuur is prachtig. Tevens is een tour naar één van de wijnproducenten interessant. Vergeet ook de kleine havenstad Picton (met een bevolking van 400 inwoners) zelf niet, met zijn typische cafés, winkels en musea.

2 december - Wellington, Nieuw Zeeland, 08.00-16.00 uur

De swingende, kleine hoofdstad van Nieuw-Zeeland ligt op het zuidelijke puntje van het Noordereiland, wat betekent dat het beschikt over verse vis en schaaldieren en onvoorspelbaar weer. Windy Welly is zo beroemd om haar onstuimigheid dat bezoekers al snel leren om niet zonder paraplu naar buiten te gaan en meer dan gebruikelijk over het weer praten. Politiek is ook een geliefd thema, met overheidsmedewerkers die zich druk rond de Beehive bewegen, zoals het bijzondere parlementsgebouw ook wel genoemd wordt. Wellington staat ook bekend om haar cultuur en keuken. Lekkerbekken worden verwend met een ruime keuze uit koffiebranderijen, lokale bierbrouwerijen, innovatieve chef-koks en ambachtelijke markten. Het is ook een fijne stad om te wandelen of een fiets- of trektocht te maken, met een compacte historische stadskern, omgeven door groene heuvels. wellington 107935 1280

Optionele excursie: Panoramische rondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden in de zuidelijkste hoofdstad van de wereld. Vanaf de pier rijdt u langs de attractieve Oriental Bay naar Mount Victoria, waar u weidse uitzichten hebt over de stad en de haven. Dichtbij is een gedenkplaats voor admiraal Byrd, de beroemde ontdekkingsreiziger van Antarctica. Ook bezoekt u Lambton Quay, in het centrum van Wellington's belangrijkste zaken- en winkelwijk. Vervolgens gaat u aan boord van de kabelbaan voor een ritje tot aan Kelburn, waar u uw touringcar zult aantreffen voor een korte rit naar de Botanische tuinen. In de buurt ziet u de parlementsgebouwen die worden gedomineerd door de unieke architectuur van de Beehive. En ook één van de grootste houten structuren ter wereld: Government Building. Bij de oude St Paul's kerk ziet u één van de mooiste voorbeelden van koloniale Gotische architectuur van Nieuw-Zeeland. Het is ontworpen door dominee Frederik Thatcher, werd in 1866 voltooid en bestaat volledig uit inheemse houtsoorten.

3 december - Napier, Nieuw Zeeland, 07.00-14.00 uur

Napier wordt wel het Miami Beach van het zuidelijk halfrond genoemd, in elk geval voor wat betreft de Art Deco-architectuur. Het bezit een perfecte mix van natuurlijke en door de mens gemaakte schoonheid. Het historische gedeelte, dat voor het grootste deel dat in de tweede helft van de jaren ’30 gebouwd werd, nadat een zware aardbeving en daaropvolgende branden de stad in 1931 verwoestten, werd in 2007 uitgeroepen tot UNESCO World Heritage Locatie. Er heerst een bloeiende eet- en wijncultuur. Napier, omgeven door glooiende wijngaarden van de Hawke's Bay wijnstreek en omzoomd door ongerepte wateren, heeft tal van culinaire innovatoren aangetrokken die de stad in de afgelopen twee decennia op de culinaire kaart gezet hebben. Natuurliefhebbers komen ook aan bod. Langs de kust gedijen kolonies Jan-van-Gents. In de stad staan Norfolk Island pijnbomen en de parken en tuinen bloeien van september tot maart (lente en zomer in Nieuw Zeeland). U kunt hier een optionele excursie boeken. napier 1584279 1280

4 december - Tauranga (Rotorua), Nieuw-Zeeland, 08.00-21.00 uur

De golvende kustlijn van de Bay of Plenty - die in Maori bekend staat als Te Moana-a-Toi - biedt witte zandstranden en de enige actieve onderzeese vulkaan van Nieuw-Zeeland. Tauranga is met haar 130.000 inwoners de grootste stad in de Bay of Plenty en de op-vier-na grootste van Nieuw-Zeeland. In de stad staan surfen, kayakken ed. centraal. Tauranga is ook een geweldig startpunt voor het verkennen van nabijgelegen stranden of Te Puke, de kiwihoofdstad van de wereld. Het wereldberoemde geothermische Rotorua, met de bijnaam Zwavelstad, is al een belangrijke Polynesische badplaats sinds de eerste bezoekers er in het eind van de jaren 1800 neerstreken. In Maori, betekent roto meer en rua twee, maar Rotorua bestaat eigenlijk uit 18 meren - en een fantastisch roodhoutbos. Voor het beste uitzicht neemt u de kabelbaan naar Skyline Rotorua, een recreatieoord bovenop de Ngongotaha-berg. tauranga bay 427773 1280

5 december - Auckland, Nieuw-Zeeland, aankomst 08.00 uur

De grootste stad van Nieuw-Zeeland verdient meer dan een tussenstop. Auckland is multicultureel en kosmopolitisch, met een bevolking met een mix van Polynesische, Aziatische en Maori bevolkingsgroepen. Internationaal bekende chef-koks en modeontwerpers hebben wijken zoals Ponsonby, Newmarket en Parnell tot wereldklasse bestemming gemaakt om te winkelen en dineren. U bent nooit ver van water, in Auckland is het niet ongewoon voor werknemers in het centrum om te gaan kajakken tijdens hun lunchpauze. De eens ongebruikelijke haven is omgetoverd met bruisende nachtclubs en terrassen. Overal heeft u zicht op de Sky Tower, één van Auckland’s belangrijkste toeristische attracties, van waaraf u een fantastisch uitzicht hebt. auckland 50532 1280

Optionele excursie: Deze excursie brengt u van het centrum van Auckland naar de mooie buitenwijk Devonport, vanwaar u een geweldig uitzicht hebt over de stad en zijn bezienswaardigheden. U rijdt eerst langs de koloniale architectuur van het schiereiland Devonport, terwijl u de rust van dit historische dorp ervaart. Een fotomoment op North Head - een deel van het Hauraki Golf Maritime Park - biedt een prachtig uitzicht op Auckland en de haven. Jachten en kleurrijke zeilboten domineren het uitzicht als u vanaf een oude vulkanische formatie naar beneden kijkt. Mt. Victoria is de grootste vulkaan aan de noordkust van Auckland en was vroeger de locatie van een Maori-nederzetting. Bewonder het uitzicht: 360 graden zicht over het noordelijke schiereiland, Devonport en Auckland. In het dorpje Devonport hebt u het gevoel terug te gaan in de tijd. Deze schilderachtige buitenwijk op het noordelijke schiereiland staat bekend om zijn koloniale houten architectuur en is één van de oudste nederzettingen in Nieuw-Zeeland. Na een begeleide wandeling heb u vrije tijd om door de straten van Devonport te slenteren en de galerijen en winkeltjes te bekijken. U gaat per veerboot terug naar het schip (op eigen gelegenheid en tijd). De wandeling van de veerbootterminal in de binnenstad terug naar het schip is ongeveer 150 meter.

6 december 

Na het ontbijt ontschepen we, gevolgd door de transfer naar de luchthaven. We vliegen terug naar Amsterdam, waar we op 7 december weer aankomen.

Meld u hier aan voor de informatiedag!

Aanmelding Informatieavond

Reissom

Omschrijving categorieën Bij 2-pers. bezetting Bij 1-pers. bezetting
Binnenhutten    
Cat. N & MM € 4.289 € 5.395
Cat. M € 4.315 € 5.626
Cat. L € 4.355 € 5.695
Cat. K € 4.395 € 5.765
Cat. J € 4.435 € 5.835
Cat. I € 4.475 € 5.905
Buitenhutten    
Cat. G € 4.525 € 5.992
Cat. F € 4.625 € 6.167
Cat. E € 4.675 € 6.255
Cat. DD € 4.725 € 6.342
Cat. D € 4.775 € 6.430
Cat. C € 4.825 € 6.517
Balkonhutten    
Cat. VD € 4.895 € 7.077
Cat. VC € 4.955 € 7.197
Cat. VB € 5.015 € 7.317
Cat. VA € 5.075 € 7.437

Suite

   
Cat. SY € 5.775 € 8.837
Cat. SS € 5.925 € 9.137
Cat. SB € 7.235 € 11.758
Cat. SA € 7.595 € 12.477

Inclusief:

 • Vliegreis Amsterdam-Sydney/Auckland v.v. met Singapore Airlines
 • Twee hotelovernachtingen in Sydney op basis van logies
 • Transfers in Sydney en Auckland
 • 16-Daagse cruise op basis van volpension
 • Nederlandse reisbegeleiding vanaf 15 deelnemers. Peildatum 30 juni 2017

Niet inbegrepen:

 • Fooien (US$ 13,50 / US$ 15,00 p.p.p.d. aan boord te voldoen)
 • Optionele excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Visum voor Australië
 • 8-Daags landarrangement door het achterland van Australië (facultatief bij te boeken voor €1.895 p.p.bij 2-pers. kamer en € 2.345 bij 1-pers. kamer)

Bagage:

U mag op de vluchten met Singapore Airlines per persoon 1 stuk ruimbagage inchecken met een maximum gewicht van 30 kilo. Daarnaast mag u één stuk handbagage meenemen met een maximum gewicht van 7 kilo p.p.

Optionele excursies: 

 • Kuranda Village met skyrail en trein boven het regenwoud € 150 per persoon (gehele dag, lunch op eigen gelegenheid)
 • Blue Mountains € 150 per persoon (gehele dag, lunch op eigen gelegenheid)
 • Panoramic Melbourne US$ 85.95 (4 uur durend)
 • Panoramic Hobart en wijnproeven US$ 99.95 (4 uur durend)
 • Reis naar het midden van de aarde en het hoge land van Lord of the Rings US$ 269.95 (gehele dag, inclusief lunch)

Prijzen onder voorbehoud en beschikbaarheid.

Verlenging Barrier Reef en Ayers Rock

Indien u nog meer van het binnenland van Australië wilt zien, kunt u onderstaans 8-daags landarrangement voorafgaand aan uw cruise bijboeken.

13 november 2017

Vliegreis Amsterdam-Sydney met overstap in Singapore.

14 november 2017

Aankomst in de Sydney, transfer van de luchthaven naar uw hotel voor drie overnachtingen.

15 november 2017

Na het ontbijt hebben we vandaag een late start. Aan het einde van de ochtend vertrekken we voor een stadtour Sydney. We beginnen bij de Sydney Observatory, een uitkijkpunt van waar u een fantastisch uitzicht hebt op de skyline van Sydney en op de stadswijk Darling Harbour. Uiteraard maken we een stop bij de Sydney Harbour Bridge. We rijden langs vele hoogtepunten en historische gebouwen: de Botanische tuinen, The Library (Bibliotheek), Mint House, Hyde Park, Sydney’s eerste ziekenhuis en St. Mary’s Kathedraal. Via de Koninklijke Botanische tuinen lopen we naar het beroemde Opera House van Sydney, karakteristiek aan het water gelegen. Met Harbour Bridge op de achtergrond is dit een mooi fotomoment. Via de buitenwijken Ruskcutters Bay, Darling Point en Rosebay komen we bij Vaucluse, de wijk waar Sydney’s ‘rich and famous’ wonen. We maken een stop bij Queen’s Bay, vanwaar u weer een prachtig uitzicht op de haven van Sydney hebt. We bezoeken vervolgens Nielsen Park en het historische Vaucluse House & Garden, een 18-eeuws landhuis waar de gids vertelt over de geschiedenis van Australië en de eerste nederzettingen. Ook bezoeken we Watson’s Bay en Diamond Bay, waar we een wandeling op de steile rotswanden maken voor wederom fantastische uitzichten. We sluiten af met een rit door Chinatown en deze tour eindigt bij het hotel. Lunchpakket voor onderweg is inbegrepen.

sydney 214679 1280

16 november 2017

Deze dag is ter vrije besteding in Sydney. Er zijn vele parken en musea te bezichtigen of u kunt een bezoek brengen aan de levendige wijk Darling Harbour met vele historische gebouwen.

Optionele excursie: de Blue Mountains. Dit is een gebergte in Nieuw-Zuid-Wales, Australië nabij Sydney. De dichte eucalyptusbossen geven de lucht een blauwe gloed vandaar dat deze bergen "de Blauwe Bergen" heten. Het uitzicht over deze Australische bergen met zijn inheemse dieren, diepe ravijnen, watervallen en onontgonnen struikgewas is adembenemend. Deze enorme "wildernis" behoort tot het werelderfgoed van UNESCO. Meer dan 92 verschillende soorten eucalyptus bomen zijn vertegenwoordigd in Blue Mountains National Park. Een belangrijke rotsformatie is te zien bij Echo Point. Volgens overleveringen van de Aboriginals zijn hier drie zussen (Meehni, Wimlah en Gunnedoo) versteend. De drie uitstekende rotspunten worden dan ook The Three Sisters genoemd. Tijdens deze excursie bezoeken we het nationale park en de mooiste uitzichtspunten. Een tochtje met de kabelbaan, Skyrail en het steilste treintraject ter wereld zijn inbegrepen. Er is vrije tijd voor de lunch (op eigen gelegenheid). Vervolgens gaat u aan boord van een rivierschip om terug te varen naar Sydney. Onderweg ziet u het Sydney Opera House en de Harbour Bridge van een heel ander perspectief. Na de tour wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Avond ter vrije besteding.

17 november 2017

Vandaag gaan we naar de echte outback van dit geweldige continent. Na het ontbijt hebben we een transfer naar de luchthaven voor de vliegreis naar Uluru, vlakbij Ayers Rock, de karakteristieke rode rotsformatie midden in de ruige woestijn. Voor de lokale Aboriginals, de Anangu, is Uluṟu een belangrijke religieuze plaats. De rots is verbonden met hun mythologie, de Tjukurpa, ook bekend als Droomtijd. Alle facetten van de rots hebben een bepaalde betekenis en zijn met elkaar verbonden via de mythologie in de Tjukurpa. Verschillende kleine spelonken worden geassocieerd met holen, gegraven door mythologische mollen. Zo vormt de rots als het ware een bijbel voor de Anangu, die geen schrift hadden om hun mythologie op te schrijven. Er zijn verschillende heilige plekken rondom de rots die een speciale rol spelen bij mannen- of vrouwenrituelen. Eén van de meest bijzondere verschijnselen voor de bezoekers hier zijn de zonsopgang en zonsondergang. Door de steeds verschillende invalshoek van het licht lijkt de rots van kleur te veranderen, van geel tot donkerbruin.

australia 630219 1280

Na de vliegreis naar Uluru, hebben we een transfer naar het hotel. De accommodatie is hier eenvoudig, maar comfortabel. In de middag vertrekken we richting Ayers Rock, waar de gids vertelt over de heilige onderdelen van de rotsformatie en over het leven en de geschiedenis van de Anangu, de oorspronkelijke bewoners.In de middag vertrekken we richting Ayers Rock, waar de gids vertelt over de heilige onderdelen van de rotsformatie en over het leven en de geschiedenis van de Anangu. We dineren ter plaatse ‘in the open’, zittend in het ruige landschap met uitzicht op de steeds verkleurende rotsen.

18 november 2017

Na de overnachting staan we weer vroeg op om ook van de zonsopgang te genieten, die garant staat voor weer een heel andere beleving dan de zonsondergang.

Aan het einde van de ochtend hebben we een transfer naar de luchthaven van Uluru voor onze vliegreis naar Cairns, gelegen in het Noordoosten van de provincie Queensland. De stad werd in 1876 gesticht om de mijnwerkers (die goud zochten in de omgeving) onderdak te bieden. De toekomst van Cairns was echter veilig gesteld toen het een spoorverbinding door het Kuranda regewoud kreeg en het een belangrijk punt werd in de export van suikerriet, goud, kostbare metalen en landbouwprodukten van de omliggende kust- en binnenlandse gebieden. Na aankomst transfer naar ons hotel, we verblijven hier drie nachten. Avond ter vrije besteding.

19 november 2017

Vandaag maken we kennis met het Great Barrier Reef, het grootste koraalrif ter wereld dat uit bijna 3000 kleinere koraalriffen bestaat en 900 eilanden. Het gebied heeft een adembenemende schoonheid, ook voor reizigers die niet komen om er te snorkelen of duiken. Om kennis te maken met dit werelderfgoed maken we vandaag een uitgebreide 5-uur durende boottocht. Lunch is inclusief. Aan het einde van de middag arriveren we weer bij ons hotel. 

great barrier reef 527987 1280

20 november 2017

Deze dag is ter vrije besteding in de interessante stad Cairns. U hebt gelegenheid de stad verder te verkennen.

port douglas 970982 1280

Optionele dag excursie: Kuranda skyrail en treinreis door het Kuranda regenwoud. Het regenwoud om Kuranda was gedurende 10.000 jaar de woonomgeving van het Djabugay-volk. Europeanen begonnen het gebied te verkennen in de 19e eeuw. 

In 1887 werd begonnen met de aanleg van de, nu beroemde, spoorlijn van Cairns naar Herberton. De spoorlijn bereikte Kuranda in 1891. 

kuranda

australia 93389640

Het huidige station is gebouwd in 1915. Tijdens deze excursie maakt u een tocht met de Kuranda Scenic Railway en de Kuranda skyrail (kabelbaan) boven het tropische regenwoud. Onderweg hebt u een schitterend uitzicht op de watervallen van Barron. Bezoek aan het dorpje Kuranda, waar u op eigen gelegenheid kunt lunchen of een bezoek aan de markt kunt brengen. Tevens bezoekt u de Kuranda Koala Gardens, waar u een koalabeertje kunt knuffelen. Aan het einde van de middag bent u terug bij uw hotel.

Avond ter vrije besteding. 

 21 november 2017

Ontbijt in het hotel. Transfer naar de luchthaven van Cairns voor de rechtstreekse vliegreis naar Sydney om aan boord te gaan van de Noordam. We vertrekken om 18.30 uur uit de haven van Sydney.

Reissom:

Bij verblijf in een 2-pers. kamer: € 1.895 p.p.

Bij verblijf in een 1-pers. kamer: € 2.345 

Inbegrepen:

 • 8-Daags landprogramma door Australië (3 hotelovernachtingen in Sydney, 1 hotelovernachting bij Ayers Rock, 3 hotelovernachtingen in Cairns)
 • Citytour Sydney
 • Boot excursie langs de Great Barrier Reef
 • Excursie naar Ayers Rock
 • Kennismaking met de Aboriginals
 • Alle binnenlandse vluchten
 • Alle transfers
 • Nederlandstalige reisbegeleiding bij minimaal 15 deelnemers (Peildatum 30 juni 2017)

Prijzen onder voorbehoud en beschikbaarheid.

ms Noordam

Klik hier voor meer informatie over uw schip het ms Noordam

Noordam atSea H1

Aanvraag reiswensen

 

Nieuwsbrief

Kunnen wij u helpen met het vinden van een cruise?

Meldt u aan en blijf op de hoogte van de nieuwste aanbiedingen. Ontvang € 25 korting bij uw eerstvolgende boeking! (Geldt niet voor reeds gemaakte boekingen.)


catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi