24-Daagse cruisetour naar Australië en Nieuw-Zeeland

Reisperiode: 21 februari t/m 16 maart 2018

Twee echte ‘ver weg’ bestemmingen voor ons Nederlanders zijn Australië en Nieuw Zeeland en staan op menig verlanglijstje van reisliefhebbers.

Downunder wordt Australië ook wel genoemd, verwijzend naar de ligging. Net zo ver als Europa boven de evenaar ligt, ligt Australië eronder. Het ruige Australië is groot, maar een aantal hoogtepunten is een absolute aanrader. Want als we aan Australië denken, dan zijn het Great Barrier Reef, Ayers Rock in het hart van Australië en de stad Sydney absolute ‘musts’. Deze plaatsen zijn onderdeel van de 8-dagen durende rondreis door Australië welke voorafgaan aan de 15-daagse cruise naar Nieuw Zeeland. 

australia 1281935 1280In Sydney gaan we aan boord om vervolgens de oversteek naar Nieuw Zeeland te doen, waar we diverse bestemmingen op het Noorder- en Zuidereiland aandoen. Nieuw-Zeeland is één van de schoonste én mooiste ter wereld.
Al met al is dit een zeer complete 24-daagse cruisetour (cruise met landprogramma) waarin u uitgebreid kennismaakt met een even prachtig als interessant werelddeel.

australiecruisetour2018

Lees hier de ervaringen van gasten die ook deze cruisetour hebben gemaakt of lees hier de blog.

Reisschema

21 Februari - Amsterdam

Vliegreis Amsterdam - Sydney met overstap in Singapore (met Singapore Airlines).

22 Februari - Sydney

Aankomst in Sydney om 17:55. Transfer naar uw hotel voor 2 overnachtingen op basis van logies.

23 Februari - Sydney

Ontbijt in het hotel, u wordt meegenomen op een sightseeingtour door de stad. U komt op alle highlights van deze prachtige stad waaronder het bekende Bondi Beach en Parlementsgebouw. Deze tour is inclusief lunch (drankjes niet inbegrepen) en een bezoek aan het Sydney Opera House met privé tour. Veder komt u op plekken zoals Macquarier's Chair waar u prachtige foto's kunt maken, Kings Cross en naar het nieuwe Zuidelijke gedeelte van de stad waar de elite wonen met Rushcutters Bay, Rose bay en Watsons Bay to the Gap. Een korte wandeltour is inbegrepen.

24 Februari - Sydney- Ayers Rock

Vandaag gaan we naar de echte outback van dit geweldige continent. Na het ontbijt hebben we een transfer naar de luchthaven voor de vliegreis naar Uluru, vlakbij Ayers Rock, de karakteristieke rode rotsformatie midden in de ruige woestijn. Voor de lokale Aboriginals, de Anangu, is Uluṟu een belangrijke religieuze plaats. De rots is verbonden met hun mythologie, de Tjukurpa, ook bekend als Droomtijd. Alle facetten van de rots hebben een bepaalde betekenis en zijn met elkaar verbonden via de mythologie in de Tjukurpa. Verschillende kleine spelonken worden geassocieerd met holen, gegraven door mythologische mollen. Zo vormt de rots als het ware een bijbel voor de Anangu, die geen schrift hadden om hun mythologie op te schrijven. Er zijn verschillende heilige plekken rondom de rots die een speciale rol spelen bij mannen- of vrouwenrituelen. Eén van de meest bijzondere verschijnselen voor de bezoekers hier zijn de zonsopgang en zonsondergang. Door de steeds verschillende invalshoek van het licht lijkt de rots van kleur te veranderen, van geel tot donkerbruin. We dineren ter plaatse ‘in the open’, zittend in het ruige landschap met uitzicht op de steeds verkleurende rotsen.

uluru 1076323 640

25 Februari - Ayers Rock naar Cairns via Alice Springs

Vandaag staat u erg vroeg op om de spectaculaire zonsopkomst te bewonderen bij Ayers Rock. Geniet van een 'backpack' ontbijt terwijl de zon langzaam opkomt.  Hierna rijden we door naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Alice Springs.

australia 1354442 1280

Alice Springs heeft zijn bestaan te danken aan de Overland Telegraph die rond 1870 Australië met de rest van de wereld verbond. Dankzij een kleine waterbron in de buurt van de stad werd dit gebied een belangrijk tussenstation van de telegraaflijn. De bron werd vernoemd naar Alice Todd, de vrouw van de bouwopzichter. Na aankomst maken we per bus een sightseeingtour waarbij we een bezoek brengen aan o.a het historische Telegraph Station. Na de luncht (inbegrepen) brengen we een bezoek aan de Royal Flying Doctors basis.  Wanneer u geïnteresseerd bent in hoe men in dit onherbergzame gebied medische zorg kreeg en nog altijd krijgt dan krijgt u hier uitgebreid inzicht hoe de 'vliegende dokters' werken en hoe belangrijk zij zijn.

Hierna rijden we weer naar de luchthaven voor de vliegreis naar Cairns, gelegen in het Noordoosten van de provincie Queensland. De stad werd in 1876 gesticht om de mijnwerkers (die goud zochten in de omgeving) onderdak te bieden. De toekomst van Cairns was echter veilig gesteld toen het een spoorverbinding door het Kuranda regewoud kreeg en het een belangrijk punt werd in de export van suikerriet, goud, kostbare metalen en landbouwprodukten van de omliggende kust- en binnenlandse gebieden. Na aankomst transfer naar ons hotel, we verblijven hier drie nachten. Avond ter vrije besteding.

26 Februari - Cairns

Vandaag maken we kennis met het Great Barrier Reef, het grootste koraalrif ter wereld dat uit bijna 3000 kleinere koraalriffen en 900 eilanden bestaat. Het gebied heeft een adembenemende schoonheid, ook voor reizigers die niet komen om er te snorkelen of duiken. Om kennis te maken met dit werelderfgoed maken we vandaag een uitgebreide 5-uur durende boottocht. Lunch is inclusief. Aan het einde van de middag arriveren we weer bij ons hotel.

great barrier reef 527987 1280

27 Februari - Cairns

Deze dag is ter vrije besteding in de interessante stad Cairns. U hebt gelegenheid de stad verder te verkennen.

port douglas 970982 1280

Optionele dag excursie: Kuranda skyrail en treinreis door het Kuranda regenwoud. Het regenwoud om Kuranda was gedurende 10.000 jaar de woonomgeving van het Djabugay-volk. Europeanen begonnen het gebied te verkennen in de 19e eeuw. In 1887 werd begonnen met de aanleg van de, nu beroemde, spoorlijn van Cairns naar Herberton. De spoorlijn bereikte Kuranda in 1891. 

Het huidige station is gebouwd in 1915. Tijdens deze excursie maakt u een tocht met de Kuranda Scenic Railway en de Kuranda skyrail (kabelbaan) boven het tropische regenwoud. Onderweg hebt u een schitterend uitzicht op de watervallen van Barron. Bezoek aan het dorpje Kuranda, waar u op eigen gelegenheid kunt lunchen of een bezoek aan de markt kunt brengen. Tevens bezoekt u de Kuranda Koala Gardens, waar u een koalabeertje kunt knuffelen. Aan het einde van de middag bent u terug bij uw hotel.

Avond ter vrije besteding.

kuranda

28 Februari - Cairns - vliegreis naar Sydney

Ontbijt in het hotel. Transfer naar de luchthaven van Cairns voor de rechtstreekse vliegreis naar Sydney. In Sydney heeft u één hotelovernachting.

1 Maart - Sydney -  Inscheping ms Noordam

Ontbijt in het hotel. De check-out tijd is 11:00. Daarna wordt u per transfer naar de cruiseterminal gebracht voor inscheping van het ms Noordam

2 en 3 Maart -Op zee

Deze dagen kunt u rustig bijkomen van de vele indrukken die u de afgelopen dagen al heeft opgedaan.

4 Maart - Milford Sound - Nieuw Zeeland

Vandaag beginnen we bij Milford Sound. Milford Sound, of Piopiotahi (zoals het in de Maori-taal heet), ligt aan de westkust van Nieuw-Zeelands Zuidereiland en werd het achtste wereldwonder genoemd door niemand minder dan Rudyard Kipling, die in zijn leven toch bijzonder mooie plekken had gezien. Wanneer u door de 15 kilometer lange zeestraat vaart, met steile besneeuwde bergtoppen die boven u uit torenen, waarvan de hoogste 1.517 meter hoog ligt, zult u het enthousiasme van Kipling wel begrijpen. Hoewel het hier een zeestraat wordt genoemd, is het in feite een fjord - een smalle inham die in de loop van duizenden jaren door glaciale erosie werd gecreëerd. U kunt tussen 08.00 en 09.00 uur van boord, indien u een excursie boekt. Anders bestaat de dag uit ‘scenic crusing’ in dit adembenemend mooie fjord. Verder cruisen we vandaag langs het Fjordland National Park, eveneens een reden om met uw camera aan dek te gaan om de panorama’s vast te leggen.

5 Maart - Port chalmers (Dunedin) Nieuw - Zeeland (08:00-18:00)

Veel van Nieuw Zeeland voelt als Engeland. Maar er zijn een aantal uitzonderingen zoals de stad Akaroa, een voormalige Franse nederzetting, en de opvallend Schotse stad Dunedin, vernoemd naar de Schots-Keltische naam voor Edinburgh. Nadat Dunedin was gesticht in 1848, probeerde de stadhouder Charles Kettle het nieuwe stadspatroon van Edinburgh op te leggen aan de groeiende stad. Maar het heuvelachtige landschap van het schiereiland Otago bleek een uitdaging, met als bewijs dat Dunedin één van de steilste straten ter wereld heeft (Baldwin Street). De vulkanische resten rond de haven zorgen voor een indrukwekkende achtergrond. Dunedin's belang tijdens de goudkoorts in de late 19 eeuw heeft geresulteerd in vele grote Victoriaanse en Edwardiaanse gebouwen. Dankzij de prachtige universiteit van Otago (de oudste van het land), is er een grote studentenpopulatie die de stad levendig en modern houdt. Maar Dunedin's erfgoed wordt altijd trots getoond: Het prachtige Dunedin Railway Station en Larnach Castle zijn hersteld in hun volle glorie en het fascinerende Toitu Otago Settlers Museum biedt een kijkje in het leven van de inwoners van vroeger. Langs het schiereiland Otago buiten de stad liggen mooie stranden waar zeldzame vogels (zoals de koningsalbatros) voorkomen alsmede geeloogpinguïn. U kunt hier één van de optionele excursies boeken.

new zealand 139 1280

6 Maart - Akaroa (Christchurch) - Nieuw-Zeeland (07:00-18:00)

Akaroa heeft een bijzondere Europese flair, die opvallend afsteekt tegen de Maori-voorvaderen en Britse koloniale geschiedenis, en is de enige stad in Nieuw-Zeeland die oorspronkelijk werd gesticht door de Fransen en de oudste Europese nederzetting is op het Zuidereiland. De eerste Franse kolonisten kwamen hier in 1840 aan, maar ontdekten al snel dat de Britten het land overheersten sinds het Verdrag van Waitangi. Toch bleven de Fransen en lieten er hun sporen achter. De uitgestrekte haven van Akaroa ligt aan het schiereiland Banks, circa 80 kilometer ten zuiden van Christchurch, in de schaduw van de krater van een uitgedoofde vulkaan. De baaien die het dorp omringen hebben een bijzondere fauna, waaronder de grootste kolonie pinguïns van Nieuw-Zeelands hoofdeiland. Bovendien is het de enige natuurlijke habitat van de Hector-dolfijn, de kleinste en zeldzaamste van de zoogdieren. De vulkanische geschiedenis van de regio heeft ook gezorgd voor dramatische geologische formaties, boerderijen en oogverblindend blauwe wateren. Wanneer u in het pittoreske stadje blijft, kunt u de koloniale architectuur bewonderen, van de door de Fransen geïnspireerde en door Kiwi's gemaakte kazen en wijnen genieten, en u laten inspireren door het prachtige landschap. U kunt één van de optionele excursies boeken naar Christchurch of in de omgeving van Akaroa.

hobbiton 1586979 1280

7 Maart - Picton, Nieuw-Zeeland (10:00 - 23:00)

De kleine en schilderachtige havenstad Picton bevindt zich op de noordoostelijke punt van het Zuidereiland, slechts 29 kilometers ten noorden van Bleiheim en 109 kilometer ten oosten van Nelson. Het is uw startpunt voor uw verkenning van de Marlborough-regio. De toegangspoort aan de kust (met veerdiensten naar het Noordereiland) verbindt de majestueuze maritieme schoonheid bekend als Queen Charlotte Sound met de weelderige wijnstreek van Marlborough, het paradijs voor liefhebbers van de Sauvignon Blanc. Hier is voldoende te zien en de natuur is prachtig. Tevens is een tour naar één van de wijnproducenten interessant. Vergeet ook de kleine havenstad Picton (met een bevolking van 400 inwoners) zelf niet, met zijn typische cafés, winkels en musea.

8 Maart - Wellington, Nieuw-Zeeland (08:00 - 16:00)

De swingende, kleine hoofdstad van Nieuw-Zeeland ligt op het zuidelijke puntje van het Noordereiland, wat betekent dat het beschikt over verse vis en schaaldieren en onvoorspelbaar weer. Windy Welly is zo beroemd om haar onstuimigheid dat bezoekers al snel leren om niet zonder paraplu naar buiten te gaan en meer dan gebruikelijk over het weer praten. Politiek is ook een geliefd thema, met overheidsmedewerkers die zich druk rond de Beehive bewegen, zoals het bijzondere parlementsgebouw ook wel genoemd wordt. Wellington staat ook bekend om haar cultuur en keuken. Lekkerbekken worden verwend met een ruime keuze uit koffiebranderijen, lokale bierbrouwerijen, innovatieve chef-koks en ambachtelijke markten. Het is ook een fijne stad om te wandelen of een fiets- of trektocht te maken, met een compacte historische stadskern, omgeven door groene heuvels. wellington 107935 1280

Optionele excursie:
Panoramische rondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden in de zuidelijkste hoofdstad van de wereld. Vanaf de pier rijdt u langs de attractieve Oriental Bay naar Mount Victoria, waar u weidse uitzichten hebt over de stad en de haven. Dichtbij is een gedenkplaats voor admiraal Byrd, de beroemde ontdekkingsreiziger van Antarctica. Ook bezoekt u Lambton Quay, in het centrum van Wellington's belangrijkste zaken- en winkelwijk. Vervolgens gaat u aan boord van de kabelbaan voor een ritje tot aan Kelburn, waar u uw touringcar zult aantreffen voor een korte rit naar de Botanische tuinen. In de buurt ziet u de parlementsgebouwen die worden gedomineerd door de unieke architectuur van de Beehive. En ook één van de grootste houten structuren ter wereld: Government Building. Bij de oude St Paul's kerk ziet u één van de mooiste voorbeelden van koloniale Gotische architectuur van Nieuw-Zeeland. Het is ontworpen door dominee Frederik Thatcher, werd in 1866 voltooid en bestaat volledig uit inheemse houtsoorten.

9 Maart - Napier, Nieuw-Zeeland (07:00 - 14:00)

Napier wordt wel het Miami Beach van het zuidelijk halfrond genoemd, in elk geval voor wat betreft de Art Deco-architectuur. Het bezit een perfecte mix van natuurlijke en door de mens gemaakte schoonheid. Het historische gedeelte, dat voor het grootste deel dat in de tweede helft van de jaren ’30 gebouwd werd, nadat een zware aardbeving en daaropvolgende branden de stad in 1931 verwoestten, werd in 2007 uitgeroepen tot UNESCO World Heritage Locatie. Er heerst een bloeiende eet- en wijncultuur. Napier, omgeven door glooiende wijngaarden van de Hawke's Bay wijnstreek en omzoomd door ongerepte wateren, heeft tal van culinaire innovatoren aangetrokken die de stad in de afgelopen twee decennia op de culinaire kaart gezet hebben. Natuurliefhebbers komen ook aan bod. Langs de kust gedijen kolonies Jan-van-Gents. In de stad staan Norfolk Island pijnbomen en de parken en tuinen bloeien van september tot maart (lente en zomer in Nieuw Zeeland). U kunt hier een optionele excursie boeken. napier 1584279 1280

10 Maart - Tauranga (Rotorua), Nieuw-Zeeland (10:00 - 20:00)

De golvende kustlijn van de Bay of Plenty - die in Maori bekend staat als Te Moana-a-Toi - biedt witte zandstranden en de enige actieve onderzeese vulkaan van Nieuw-Zeeland. Tauranga is met haar 130.000 inwoners de grootste stad in de Bay of Plenty en de op-vier-na grootste van Nieuw-Zeeland. In de stad staan surfen, kayakken ed. centraal. Tauranga is ook een geweldig startpunt voor het verkennen van nabijgelegen stranden of Te Puke, de kiwihoofdstad van de wereld. Het wereldberoemde geothermische Rotorua, met de bijnaam Zwavelstad, is al een belangrijke Polynesische badplaats sinds de eerste bezoekers er in het eind van de jaren 1800 neerstreken. In Maori, betekent roto meer en rua twee, maar Rotorua bestaat eigenlijk uit 18 meren - en een fantastisch roodhoutbos. Voor het beste uitzicht neemt u de kabelbaan naar Skyline Rotorua, een recreatieoord bovenop de Ngongotaha-berg. 

tauranga bay 427773 1280

11 Maart- Auckland, Nieuw-Zeeland (07:00 - 21:00)

De grootste stad van Nieuw-Zeeland verdient meer dan een tussenstop. Auckland is multicultureel en kosmopolitisch, met een bevolking met een mix van Polynesische, Aziatische en Maori bevolkingsgroepen. Internationaal bekende chef-koks en modeontwerpers hebben wijken zoals Ponsonby, Newmarket en Parnell tot wereldklasse bestemming gemaakt om te winkelen en dineren. U bent nooit ver van water, in Auckland is het niet ongewoon voor werknemers in het centrum om te gaan kajakken tijdens hun lunchpauze. De eens ongebruikelijke haven is omgetoverd met bruisende nachtclubs en terrassen. Overal heeft u zicht op de Sky Tower, één van Auckland’s belangrijkste toeristische attracties, van waaraf u een fantastisch uitzicht hebt. auckland 50532 1280

Optionele excursie:
Deze excursie brengt u van het centrum van Auckland naar de mooie buitenwijk Devonport, vanwaar u een geweldig uitzicht hebt over de stad en zijn bezienswaardigheden. U rijdt eerst langs de koloniale architectuur van het schiereiland Devonport, terwijl u de rust van dit historische dorp ervaart. Een fotomoment op North Head - een deel van het Hauraki Golf Maritime Park - biedt een prachtig uitzicht op Auckland en de haven. Jachten en kleurrijke zeilboten domineren het uitzicht als u vanaf een oude vulkanische formatie naar beneden kijkt. Mt. Victoria is de grootste vulkaan aan de noordkust van Auckland en was vroeger de locatie van een Maori-nederzetting. Bewonder het uitzicht: 360 graden zicht over het noordelijke schiereiland, Devonport en Auckland. In het dorpje Devonport hebt u het gevoel terug te gaan in de tijd. Deze schilderachtige buitenwijk op het noordelijke schiereiland staat bekend om zijn koloniale houten architectuur en is één van de oudste nederzettingen in Nieuw-Zeeland. Na een begeleide wandeling heb u vrije tijd om door de straten van Devonport te slenteren en de galerijen en winkeltjes te bekijken. U gaat per veerboot terug naar het schip (op eigen gelegenheid en tijd). De wandeling van de veerbootterminal in de binnenstad terug naar het schip is ongeveer 150 meter.

12 Maart- Waitangi, Nieuw-Zeeland (07:00 - 14:00)

Waitangi is de plaats waar het belangrijkste verdrag tussen de Maori en de Europese kolonisten is getekend. Het verdrag geldt als basis geldt voor de wederzijdse verhoudingen en werd getekend in het Treaty House op de Waitangi Treaty Grounds. Dit was de woning van de eerste Britse inwoner van Nieuw-Zeeland.
Toen de eerste Europese kolonisten in Nieuw-Zeeland aankwamen, leken zij met de Maori in redelijke omstandigheden met elkaar samen te kunnen leven en er werd zelfs enige handel met elkaar gedreven. In het Treaty House werd in 1840 het Verdrag van Waitangi getekend: een overeenkomst tussen de Engelse regering en de Maori waarmee de Maori, zonder dat ze het eigenlijk begrepen, hun land aan Queen Victoria verkochten. Dit leidde later tot bloedige gevechten.
In het bezoekerscentrum kunt u een audiovisuele presentatie en andere informatie rond dit verdrag zien en horen.

13 & 14 Maart - Op zee

Aan boord kunt u bijkomen van alle hectische dagen en kunt u genieten van de faciliteiten en activiteiten aan boord.

15 Maart - Sydney, ontscheping en terugvlucht naar Amsterdam

Na ontscheping transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht met Singapore Airlines naar Amsterdam.

16 Maart - Aankomst Amsterdam

U komt om 06:45 weer aan op Schiphol.

Aanmelding Informatiedag

Reissom

Omschrijving categorieën Bij 2-pers. bezetting Bij 1-pers. bezetting
Binnenhutten    
Cat. N & MM € 6.299 € 9.165
Cat. M € 7.065 € 9.215
Cat. L € 7.135 € 9.275
Cat. K € 7.169 € 9.325
Cat. J € 7.199 € 9.375
Cat. I € 7.219 € 9.425
Buitenhutten    
Cat. HH & H € 6.599 € 9.865
Cat. G € 7.435 VOL € 9.865 VOL
Cat. F € 7.489 VOL € 9.965 VOL
Cat. E € 7.519 VOL € 9.995 VOL
Cat. DD € 7.539 VOL € 10.055 VOL
Cat. D € 7.569 VOL € 10.105 VOL
Cat. C € 7.589 VOL € 10.140 VOL
Balkonhutten    
Cat. VH & VF € 7.529 VOL € 10.507 VOL
Cat. VE € 7.589 VOL € 10.625 VOL
Cat. VD € 7.646 VOL € 10.745 VOL
Cat. VC € 7.715 VOL € 10.865 VOL
Cat. VB € 7.775 VOL € 10.985 VOL
Cat. VA € 7.835 VOL € 11.105 VOL

Suite

   
Cat. SY € 8.635 VOL € 12.705 VOL
Cat. SS € 8.709 VOL € 12.865 VOL
Cat. SC € 9.995 VOL € 16.505 VOL
Cat. SB € 10.375 VOL € 16.185 VOL
Cat. SA € 10.715 VOL € 16.865 VOL
Cat. PS € 15.315 VOL
€ 26.095 VOL

 

Inclusief:

 • Vliegreis Amsterdam - Sydney v.v. met Singapore Airlines
 • 8-Daags landprogramma door Australië (3 hotelovernachtingen in Sydney, 1 hotelovernachting bij Ayers Rock, 3 hotelovernachtingen in Cairns)
 • Citytour Sydney
 • Excursie naar Ayers Rock
 • Kennismaking met de Aboriginals
 • Bootexcursie langs de Great Barrier Reef
 • Alle binnenlandse vluchten
 • Alle transfers
 • 15-Daagse cruise op basis van volpension
 • Nederlandse reisbegeleiding vanaf 15 deelnemers. Peildatum 30 november 2017

Niet inbegrepen:

 • Fooien (US$ 13,50 / US$ 15,00 p.p.p.d. aan boord te voldoen)
 • Optionele excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Visum voor Australië

Bagage:

U mag op de vluchten met Singapore Airlines per persoon 1 stuk ruimbagage inchecken met een maximum gewicht van 30 kilo. Daarnaast mag u één stuk handbagage meenemen met een maximum gewicht van 7 kilo p.p.
Op de binnenlandse vluchten mag u per persoon 1 stuk ruimbagage inchecken met een maximum gewicht van 23 kilo. Daarnaast mag u één stuk handbagage meenemen met een maximum gewicht van 7 kilo p.p.

We keren voor de inscheping van de cruise terug in Sydney voor 1 overnachting.  Hiermee krijgt u de gelegenheid om bagage welke u alleen tijdens de cruise wilt gebruiken, op te slaan in het hotel waar wij ook de nacht voor de cruise zullen verblijven. U kunt dan tijdens het landarrangement een gedeelte van uw bagage meenemen en een gedeelte in Sydney achterlaten.

ms Noordam

Klik hier voor meer informatie over uw schip het ms Noordam

Noordam atSea H1

Nieuwsbrief

Kunnen wij u helpen met het vinden van een cruise?

Meldt u aan en blijf op de hoogte van de nieuwste aanbiedingen. Ontvang € 25 korting bij uw eerstvolgende boeking! (Geldt niet voor reeds gemaakte boekingen.)


Joomla Extensions powered by Joobi