17-Daagse cruise van Shanghai naar Tokyo

Reisperiode: 27 maart t/m 12 april 2018

Klik hier voor dezelfde reis in oktober 2018

Een cruise naar het Verre Oosten zal u verrassen. U maakt een rondreis langs de verschillende landen met een bijzondere mix van bezienswaardigheden, geluiden en smaken.

Holland America Line - ms Volendam

Lees hier de ervaringen van gasten die ook deze reis hebben gemaakt!

Onze groep van 2016

Sensoji Tempel

Nederlandse reisbegeleiding

Chinese muur

Shanghai

Jeju, Korea

Tokyo

Terracotta leger

Arrow
Arrow
ArrowArrow
Slider
 

Meld u hier aan voor de informatie-bijeenkomst

Reisschema

Nieuw Vaarschema

27 maart
Vliegreis Amsterdam naar Shanghai

KL 895 met vertrek om 17.20 uur.

28 maart
Aankomst in Shanghai, Citytour

Na aankomst op de luchthaven hebben we de transfer naar de cruiseterminal. Na de inscheping aan boord van het ms Volendam heeft u de middag ter vrije besteding. 's Avonds hebben we een diner in een restaurant met één van de beste uitzichten over de Bund. De verlichte gebouwen aan de overkant van de rivier zorgen voor een spectaculair uitzicht.

29 maart
Shanghai

Vandaag bezoekt u het historische waterstadje Zhujiajiao; gelegen in de buitenwijken van Shanghai. Na de lunch in een lokaal restaurant keren we terug naar het centrum van Shanghai voor een sightseeing tour door de stad. We bezoeken onder andere de Yuyuan Garden. Een prachtig voorbeeld van een klassieke Chinese tuin. Na dit bezoek gaan we terug naar het schip voor vertrek vanuit Shanghai.

30 maart
Dag op zee

Relax en geniet van de hele dag cruisen. U heeft alle gelegenheid om alle faciliteiten van het schip te ontdekken.

31 maart
Aankomst in Qindao,vliegreis naar Xi'an

Transfer naar luchthaven voor vlucht naar Xi'an. Na aankomst in Xi’an wordt u naar het Sofitel Xi’an Renmin Square gebracht voor 2 hotelovernachtingen.
U heeft de middag ter vrije besteding. 's Avonds heeft u een diner met een muziek- en dansvoorstelling uit de Tang Dynastie. De Tang Dynastie (618 - 907) was een van de meest welvarende dynastieën van China ooit. De Tang Dynastie muziek- en dansvoorspelling geeft een goede indruk van die periode. Een bezoek aan Xi'an is niet compleet zonder een bezoek aan deze voorstelling.

1 april
Xi''an

Na het ontbijt gaat u per bus naar het opgravinggebied van één van China’s bekendste bezienswaardigheden: het Terracotta leger. Het Terracottaleger is een archeologische vondst van 9.099 stenen soldaten die diende als ‘gift’ voor het graf van de eerste Chinese Keizer Qin Shi Huangdi. Het Terracottaleger is een bijzonder spektakel, maar het verhaal erachter is minstens zo bizar!
Na de lunch in een lokaal restaurant (inbegrepen) bezoekt u de Pagode van de Grote wilde Gans. Deze Pagode is de op één na oudste van China en is de meest beroemde tempel van Xi’an. Hij werd al in 589 gebouwd onder de naam Wu Lou Si Tempel. In 652 werd deze pas afgerond, tijdens de Tang-dynastie.

terracotta leger

2 april
Xi'an - Peking, China

Na het ontbijt wordt u naar het treinstation gebracht en vertrekt u per hypermoderne CRH 'bullet train' (vergelijkbaar met de TGV/Thalys) richting Peking. (lunchbox inbegrepen). Na aankomst in Peking brengt u eerst een bezoek aan de verboden stad, de thuisbasis van de keizers uit de Ming en Qing-dynastieën. Een groot complex van paviljoens, hallen, binnenplaatsen en poorten, die een aantal van de meest belangrijke kunstschatten van China's keizerlijke verleden herbergen. Hierna bezoekt u het indrukwekkende Tian'anmen Plein. Beter bekend als het Plein van de Hemelse Vrede. Dit is het grootste plein in de wereld en is vaak het decor geweest van vele belangrijke gebeurtenissen in de roerige geschiedenis van China.

paleis beijing

U wordt met de bus naar het Regent hotel gebracht voor één hotelovernachting.


3 april
Peking, China

Als eerste bezoekt u vandaag de Chinese Muur. U zult onder de indruk zijn van deze geweldige grote muur, eigenlijk een serie van muren, welke meer dan 2000 jaar geleden zijn gebouwd in een poging om de Noordelijke nomaden af te weren. Na de lunch (inbegrepen) zult u weer terug gebracht worden naar het schip in Tianjin (Peking) en vaart u verder naar Japan.

chinese muur kopfoto

4 en 5 april
Dag op zee

Vandaag kunt u rustig bijkomen van de vele indrukken die u de afgelopen dagen al heeft opgedaan.

6 april
Kagoshima, Japan

Deze dag heeft u ter vrije besteding. U kunt ervoor kiezen om aan boord te blijven, maar u kunt ook één van de facultatieve excursies aan boord boeken.

7 april
Hososhima, Japan

Deze dag heeft u ter vrije besteding. U kunt ervoor kiezen om aan boord te blijven, maar u kunt ook één van de facultatieve excursies aan boord boeken.

8 april
Beppu, Japan

Deze dag heeft u ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid op pad gaan of deelnemen aan één van de excursies die u aan boord kunt boeken.

9 april
Osaka, Japan

Vandaag maakt u een dagexcursie naar Kyoto, de vroegere hoofdstad van het keizerrijk en bakermat van de Japanse cultuur. Kyoto is een stad die tijdens uw reis naar Japan absoluut niet mag ontbreken. U bezoekt vandaag o.a. de Kiyomizu-dera tempel en de Gouden Tempel: Kinkakuji.
Na de lunch (inbegrepen) bezoekt u de Fushimi Inari Shrine. Deze tempel is compleet anders dan alle andere tempels in Japan en is absoluut de moeite waard. De rode torii van Fushimi Inari slingeren over een vier kilometer lang pad de berg Inari op. Hierna rijdt u terug naar Osaka.

osaka

10 april
Shimizu, Japan

Vandaag maakt u een halve dag excursie naar Shizuoka. In vervlogen tijden lag Shizuoka ongeveer halverwege tussen Tokyo en Kyoto. Door deze ligging is Shizuoka eeuwenlang van grote strategische waarde geweest. Het toenmalige kasteel van de stad waakte over de Tokaidoweg. Iets buiten de stad staat op de heuvel Kunozan het fraaie heiligdom Kunozan Toshogu, dat in 1617 werd gebouwd door de tweede shogun van Edo.

11 april
Yokohama,Tokyo, Japan

Na de ontscheping heeft u een transfer naar Tokyo. Onderweg zal gestopt worden bij een uitzichtspunt voor Mount Fuji. Na de lunch (inbegrepen) heeft u een sightseeing tour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Tokyo zoals de Sensoji Tempel. Transfer naar uw hotel voor 1 hotelovernachting.

12 april

Na het ontbijt wordt u per transfer naar de luchthaven van Tokyo gebracht voor de terugvlucht naar Nederland.

Aankomst in Nederland.

Reissom

Categorie binnenhutten               
2-Pers. bezetting                 
1-Pers. bezetting                
N € 3.999 p.p. € 5.699 p.p.
Categorie buitenhutten    
FF (met venster) € 4.495 p.p. € 6.399 p.p.
HH € 4.395 p.p. € 5.999 p.p.
Categorie Balkonhutten
   
B € 4.999 p.p. € 7.599 p.p.

Hutten op garantiebasis in de voordeligste categorie. Hutnummer en dinerzitting ontvangt u aan boord.

Inbegrepen

Inbegrepen:

 • Vliegreis Amsterdam - Shanghai // Tokyo - Amsterdam met KLM in de Economy Class (incl. 23 kilo ruimbagage p.p.)
 • Citytour Shanghai
 • Excursie naar waterstad Zhujiajiao en Shanghai citytour
 • Binnenlandse vliegreis van Qiangdao naar Xi'an
 • 2 Hotelovernachtingen in Xi'an o.b.v. logies en ontbijt
 • Tang Dynastie muziek- en dansvoorstelling
 • Excursie naar Terracotta leger (inclusief lunch)
 • Treinrit per hoge snelheidstrein van Xi'an naar Peking (inclusief lunchbox)
 • 1 Hotelovernachting in Peking o.b.v. logies en ontbijt
 • Excursie naar de Verboden Stad en Plein van de Hemelse Vrede
 • Excursie naar de Chinese muur (inclusief lunch)
 • Excursie naar de oude keizerstad Kyoto (inclusief lunch)
 • Halve dag excursie Shimizu
 • 15-Daagse cruise op basis van volpension
 • Excursie naar Mount Fuji en bezoek aan het Sensoji tempel (inclusief lunch)
 • 1 Hotelovernachting in Tokyo o.b.v. logies en ontbijt

Niet inbegrepen:

 • Fooien (US$ 13,50 / US$ 15,00 p.p.p.d. aan boord te voldoen)
 • Facultatieve excursies in overige aanleghavens
 • Visum voor China (dubbel inreisvisum ca. € 127)
 • Reis- en annuleringsverzekering

Gezondheid en zelfstandigheid van de deelnemers aan deze cruise

Het programma is intensief en vol afwisseling. De excursies eisen van alle deelnemers een goede gezondheid. Dat houdt in dat u zelfstandig moet kunnen reizen en goed ter been moet zijn. De afstanden van de wandelingen onder leiding van een gids (tot 2,5 uur zoals bijvoorbeeld bij de Verboden Stad in Beijing) en de aanwezigheid van trappen vormen een belemmering voor het gebruik van rollators en rolstoelen; de reizen zijn daarom helaas niet geschikt voor mensen die op deze hulpmiddelen zijn aangewezen. Elke deelnemer dient goed ter been te zijn. Treden van oude trappen kunnen hoog zijn. Om medereizigers niet te duperen en het programma optimaal te kunnen uitvoeren, behouden wij ons het recht voor om deelnemers die niet aan de criteria van zelfstandigheid en mobiliteit voldoen, van deelname uit te sluiten of in hun deelname aan excursies te beperken. De excursies maken een belangrijk onderdeel uit van deze reis.

KlimaatKlimaattabel Japan

De roze lijn = max-temperatuur

De blauwe lijn = min-temperatuur

Klimaattabel Japan

 

Klimaattabel Peking

De rode lijn = gemiddelde temperatuur

De blauwe kolommen = gemiddelde neerslag

Klimaattabel Peking

Ms Volendam

Het prachtige tuinenthema van het ms Volendam vindt zijn weerslag in het kunstige bloemenmotief in alle ruime openbare ruimtes van het schip en de elegante hutten. 'Bloemen' zijn er in overvloed in de vorm van gebloemde stoffen en tapijten, en in enorme vazen met tropische bloemstukken en chrysanten.
Naast de verse bloemen die overal op het schip te vinden zijn, heeft Holland America Line uit haar fantastische kunstcollectie geput om de openbare ruimtes van het schip te decoreren. In de galerijen in de hal vindt u precolumbiaanse fetisjbeelden en uit Italië geïmporteerde renaissancefonteinen. In het hart van het schip prijkt in het ruime, drie etages hoge atrium, een elegant beeld van Luciano Vistosi, dat geïnspireerd is op de overvloed aan grillen en kleuren van een caleidoscoop. Klik hier voor meer informatie over uw schip.

Volendam At sea 2


Aanvraag reiswensen

Aanmelden informatiedag

 

Nieuwsbrief

Kunnen wij u helpen met het vinden van een cruise?

Meldt u aan en blijf op de hoogte van de nieuwste aanbiedingen. Ontvang € 25 korting bij uw eerstvolgende boeking! (Geldt niet voor reeds gemaakte boekingen.)


Joomla Extensions powered by Joobi