Noordam

 • Profiel
 • Foto's
 • Hutten
 • Dekplan
 • Schip:
  Noordam
  Rederij:
  Aantal sterren:

  Beschrijving van het schip

  Het ms Noordam werd in 2006 in de vaart genomen en is het nieuwste schip in de Vista-klasse van de Holland America Line. Het schip dankt zijn naam aan het noordpunt van een kompas en heeft de modernste technologieën in de branche, ook op het gebied van milieunormen.

  Complete kunstcollectie

  Op het ms Noordam hangen schilderijen die rechtstreeks uit een museum zouden kunnen komen, zoals een olieverf schilderij van de stad Utrecht uit 1842, evenals moderne kunst zoals een fotoreeks van grote muzieknamen als Dizzy Gillespie en BB King. Een van de meest waardevolle stukken op het schip is een opmerkelijk ingelegde kist geflankeerd door 17e-eeuwse in het hout gekerfde barokkolommen. De kist die in 1885 in Duitsland is gemaakt is ingelegd met ivoor en edelstenen. Geniet op eigen tempo van de complete kunstcollectie op het ms Noordam door een route te lopen met de iPod®-gids. Het ms Noordam is het schoolvoorbeeld van klassiek en stijlvol reizen op zee met hedendaags comfort en moderne voorzieningen. De sfeer op het elegante ms Noordam is er één van comfort, ruimte en rust.

  Ziet u uzelf al genieten aan boord van het ms Noordam? Boek dan nu uw cruise aan boord van het ms Noordam bij DockC CruisePartners.

  Technische gegevens

  Bouwjaar:
  2006
  Bruto tonnage
  82.300
  Lengte:
  292
  Breedte:
  32
  Snelheid:
  24
  Aantal passagiers:
  1918
  Aantal bemanningsleden:
  800
  Vlag:
  Nederland
  Boordtaal:
  Engels
  Valuta:
  US$
  Aantal toegankelijke dekken:
  11
  Aantal restaurants:
  4
  Aantal zwembaden:
  2

  Ontspanning

  Kaart- en spelletjeskamer
  Bars
  Klik hier
  Theater
  Bibliotheek
  Klik hier
  Discotheek
  Casino

  Restaurants

  Buffetrestaurant

  Diensten

  Fotograaf
  Wasservice
  Internetcafe

  Sport

  Sportveld
  Fitnessruimte

  Wellness

  Zwembad
  Klik hier
  Beautysalon
  Sauna
  Whirlpool
  Massage
 • Wellness

  Lido restaurant

  Zwembad

  Bibliotheek

  Bar

  Noordam

  Restaurant

 • Suite (categorie SZ, SY, SS, SC, SB, SA, PS)

  De suites beschikken over 2 lage bedden (samen te voegen tot 1 queensize bed), whirlpool met douche, dubbele wastafel, grote zithoek, prive-balkon en ramen van vloer tot aan het plafond. Alle suites zijn uitgerust met een flatscreen televisie, minibar, kluisje, dvd-speler en telefoon. Tevens zijn er badjassen aanwezig voor gebruik tijdens de cruise. De Deluxe suites hebben tevens een kleedkamer. De Penthouse Suite hebben een aparte slaapkamer, woonkamer, gastentoilet, aanrechtkeuken en prive-balkon met bubbelbad.

  Buitenhut (categorie HH*, H*, GG*, G*, F, E, DD, D, C)

  De buitenhutten beschikken over 2 lage bedden (samen te voegen tot 1 queensize bed), bad met douche. Alle buitenhutten zijn uitgerust met een flatscreen televisie, minibar, kluisje, dvd-speler en telefoon. Tevens zijn er badjassen aanwezig voor gebruik tijdens de cruise. * Categorie HH, H en GG hebben belemmerd zeezicht.

  * Categorie G heeft gedeeltelijk zeezicht.

  Binnenhut (categorie NN, N, MM, M, L, K, J, I)

  De binnenhutten beschikken over 2 lage bedden (samen te voegen tot 1 queensize bed) en douche. Alle binnenhutten zijn uitgerust met een flatscreen televisie, minibar, kluisje, dvd-speler en telefoon. Tevens zijn er badjassen aanwezig voor gebruik tijdens de cruise.

  Buitenhut met balkon